Patra News
Slider Αθλητικά

Απολλωνάρα ολέ, 74-72 το Περιστέρι και πλέι-οφ

Εχοντας σερί 11-0 στο τελευταίο εξάλεπτο του αγώνα, ο Απόλλων Oscar ανέτρεψε τη διαφορά των εννέα πόντων με την οποία έχανε και επικράτησε με 74-72 του Περιστερίου Vitabiotics στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 21ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League. Αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική νίκη των Πατρινών που πλέον έχει ρεκόρ 7-12 και αύξησε τη διαφορά του από τη ζώνη του υποβιβασμού. Από την άλλη οι «κυανοκίτρινοι» με την τρίτη σερί ήττα τους υποχώρησαν στο 8-11.

Για να κριθεί ο νικητής χρειάστηκε η χρήση του instant replay ώστε ξεκαθαρίσει πως το τελευταίο καλάθι του Γκρέι ήταν εκπρόθεσμο. Συγκεκριμένα, μετά από λάθος του Μήτρου Λονγκ στην τελευταία κατοχή του Απόλλωνα, στα 10”, το Περιστέρι είχε την τελευταία επίθεση. Αστόχησε αρχικά με τον Κόζι σε τρίποντο, στη συνέχεια ούτε ο Χρηστίδης βρήκε στόχο με το φόλοου, με τον Γκρέι να σκοράρει εν τέλει, αλλά να έχει ολοκληρωθεί ο χρόνος του αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν καταφέρει, κάνοντας ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στην τέταρτη περίοδο, να προηγηθούν με 72-63 στο 34′ χάρη σε δύο συνεχόμενα τρίποντα του Τόμαζ Γκίελο. Στα επόμενα έξι λεπτά έμειναν δίχως σκορ στην επίθεση με άστοχα σουτ και λάθη, με αποτέλεσμα ο Απόλλωνας Oscar να ροκανίσει σταδιακά τη διαφορά και εν τέλει να κάνει την ολική ανατροπή με τον Σίμονς να ευστοχεί σε τρίποντο για το 74-72 ένα λεπτό πριν το τέλος. Στη συνέχεια αμφότερες οι ομάδες ήταν άστοχες με το ροζ φύλλο αγώνα να μένει στην Πάτρα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλύτερο ρυθμό σε όλο το πρώτο ημίχρονο έχοντας σταθερά το προβάδισμα, δίχως ωστόσο να καταφέρουν να ξεφύγουν με πάνω από τους πετά πόντους του 19-26. Πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 40-39 και με την επιστροφή των δύο ομάδων οι Πατρινοί ανέκτησαν το προβάδισμα και προσπέρασαν με 49-42. Και πάλι όμως το Περιστέρι Vitabiotics βρήκε λύσεις ώστε να επιστρέψει στο παιχνίδι και να ανοίξει σταδιακά τη διαφορά, μέχρι το σημείο που άρχισε η αντεπίθεση των γηπεδούχων στο 34′.

Ο Σίμονς με 20 πόντους και 7 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των νικητών κι εκείνος που σημείωσε το νικηφόρο -όπως αποδείχθηκε- καλάθι του αγώνα. Παράλληλα ο Μήτρου Λονγκ τελείωσε με 12 πόντους ενώ 9 πόντους και 7 ριμπάουντ είχε ο Τσαλμπούρης και ο Μπόγρης 8 πόντους και 8 ριμπάουντ. Οι Γκρέι με 16 πόντους και Κόζι με 14 ήταν οι πρώτοι σκόρερ για τους φιλοξενούμενους που είχαν ακόμη τον Πέτεγουέι με 11.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 39-40, 59-65, 74-72.

Παρόμοια Άρθρα

Από την Αγυιά στο Πανεπιστήμιο η Παναχαϊκή!

Δημητρίου

Φρίκη: ιερείς κατηγορούνται για κακοποίηση 19χρονου ΑμεΑ!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Αρχίζουν να μας προετοιμάζουν για έξτρα δόση εμβολιασμού για κορονοϊό από Σεπτέμβρη

Χρήστος Βεργαναλάκης