Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Κεραυνοί Σβόλη για ΚΟΔΗΠ: «Το νόμιμο της Δημοτικής Αρχής δεν είναι ηθικό»

Επίθεση στη Δημοτική Αρχή εξαπέλυσε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» Κώστας Σβόλης για τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων. Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε:
«Οταν το νόμιμο της Δημοτικής αρχής του Δήμου Πατρέων δεν είναι ηθικό.
🔷Η αλήθεια για την κατεπείγουσα προμήθεια ειδών τροφίμων στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) είναι:
🔷Ψηφίσαμε όλες οι παρατάξεις την αναγκαιότητα της προμήθειας στις 18/2/2022 στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΔΗΠ. Ψηφίσαμε η προμήθεια να ακολουθήσει τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, όπως ορίζουν οι κείμενες διατάξεις.
🔷Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του ΚΟΔΗΠ, με τις τιμές των προϊόντων, συντάχθηκε με την 2/2022 μελέτη η οποία ήταν ταυτόσημη με τη μελέτη 9/2021 του ΚΟΔΗΠ (συντάχθηκε 12/2021). Δηλαδή, δεν μπορεί να ισχυρισθεί η δημοτική αρχή ότι τον Δεκέμβριο του 2021 είχαμε μεγάλες ανατιμήσεις στις τιμές λόγω της τρέχουσας ακρίβειας. Η αναγκαιότητα της προμήθειας προέκυψε τον Δεκέμβριο του 2021.
🔷Διαπραγμάτευση σημαίνει ότι αναζητώ την καλύτερη προσφορά από τους προμηθευτές ώστε να εξασφαλίσω ποιοτικά τρόφιμα με συμφέρουσα τιμή. Η διοίκηση του ΚΟΔΗΠ είχε 4 ολόκληρους μήνες να διαπραγματευθεί και να εξασφαλίσει το καλύτερο αποτέλεσμα για τους Πατρινούς πολίτες.
🔷Στις 13.4.2022 υπεγράφη σύμβαση μεταξύ του ΚΟΔΗΠ και προμηθευτή από το Αίγιο για προμήθεια ύψους 194.302,26 ευρώ για είδη παντοπωλείου, φρέσκου γάλακτος, ειδών κρεοπωλείου, ειδών πουλερικών φρέσκων με έκπτωση 0%.
🔷Στους Πατρινούς πολίτες που θα κρίνουν τα πεπραγμένα της σημερινής Δημοτικής αρχής στις επόμενες εκλογές απευθύνω τα ερωτήματα:
Πως κρίνουν τη διοίκηση του ΚΟΔΗΠ που προχώρησε στην απευθείας ανάθεση σε Αιγιώτη έμπορο και ταυτόχρονα δεν υπήρχε καμία προσφορά από προμηθευτή της πόλης μας; Γιατί δεν διαπραγματεύτηκε στο διάστημα των 4 μηνών με έστω και έναν Πατρινό προμηθευτή; Γιατί δεν γνωστοποίησε, στο χρονικό αυτό διάστημα των 4 μηνών, στο συλλογικό όργανο των Πατρινών προμηθευτών την αναγκαιότητα της προμήθειας των τροφίμων ώστε να ενημερωθούν όλοι οι προμηθευτές της πόλης μας; Γιατί αποκαλείται διαπραγμάτευση η διαδικασία όταν ο προμηθευτής δεν προσφέρει καμία έκπτωση επί των τιμών που του προτείνεις;
🔷Να σημειωθεί ότι Πατρινός προμηθευτής είχε ήδη προσφέρει σε ανάλογη διαδικασία εντός του 2021 τιμές χαμηλότερες κατά δύο και τρείς φορές των τιμών του Δεκεμβρίου του 2021 που πρότεινε ο ΚΟΔΗΠ ως ενδεικτικές».
Κεραυνοί που ακόμη δεν έχουν απαντηθεί από τη Δημοτική Αρχή Πελετίδη…

Παρόμοια Άρθρα

Μαθήματα κοινωνικής πολιτικής από τον δήμο Πατρέων : Μειώσεις από την επιχείρηση ύδρευσης σε πολύτεκνους, τρίτεκνους, μονογονεϊκές, ΑΜΕΑ, μακροχρόνια άνεργους

Γιώργος Αθανασόπουλος

Θλίψη στο Επιμελητήριο Αχαϊας για τον Παναγιώτη που έφυγε τόσο πρόωρα. Πότε θα γίνει η κηδεία του

Χρήστος Βεργαναλάκης

Κ. Πελετίδης για καθαρίστριες: Να γίνουν πλήρους απασχόλησης

Χρήστος Βεργαναλάκης