Patra News
LifeStyle

Ο εύκολος τρόπος για να ξεπαγώσεις κρέας και κιμά πολύ γρήγορα

Σε όλους μας έχει τύχει να έχουμε γυρίσει βράδυ σπίτι και ενώ θέλουμε να μαγειρέψουμε το αγαπημένο μας ψητό ή μπιφτέκια, είναι όμως παγωμένα στην κατάψυξη.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι πλαστικές σακούλες τροφίμων με αεροστεγές κλείσιμο και ένα κατσαρολάκι με νερό. Τοποθετείς το κατεψυγμένο κρέας στα πλαστικά σακουλάκια και το σφραγίζεις. Βάζεις το νερό να ζεσταθεί και όταν φτάσει στους 60οC βάζεις μέσα και τα σακουλάκια με το κρέας, σβήνεις το μάτι και σκεπάζεις με το καπάκι της κατσαρόλας. Σε 15 λεπτά περίπου το κρέας έχει ξεπαγώσει!

 

Για τον κιμά πάλι, ιδανικά πριν τον καταψύξεις τον χωρίζεις σε μικρότερες μερίδες, τα πιέζεις να λεπτύνουν σαν πλάκες και τα τυλίγεις με διάφανη μεμβράνη. Ο κιμάς σε πλάκες ξεπαγώνει απίστευτα γρήγορα συγκριτικά με την κλασική μεγάλη μάζα που είναι όταν το αγοράζεις από το κρεοπωλείο.

Παρόμοια Άρθρα

Έρχονται ριζικές αλλαγές στο Open

Nikoleta

Αυτά τα ζώδια θα έχουν γεμάτες τσέπες το 2023

Nikoleta

Ποια Ελληνίδα τραγουδίστρια είναι εγγονή του Αγίου Παϊσίου (φωτο)

Nikoleta