Patra News
LifeStyle

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Αισθάνομαι πολύ εξαντλημένη και κουρασμένη» μετά την περιπέτεια με την Covid

Η βασίλισσα αφηγήθηκε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης την εμπειρία της με τον κορωνοϊό σε ομιλία στα εγκαίνια μονάδας που φέρει το όνομά της – Άκουσε τις ιστορίες ιατρικού προσωπικού, ασθενών και εργαζομένων

Κουρασμένη και εξουθενωμένη, δήλωσε η Βασίλισσα Ελισάβετ μιλώντας για πρώτη φορά για την περιπέτειά της με τον κορωνοϊό. Η 95χρονη μονάρχης βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό τον Φεβρουάριο, αλλά συνέχισε να εκτελεί τα καθήκοντά της, κυρίως από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Το παλάτι είχε ανακοινώσει πως είχε εμφανίσει «ήπια συμπτώματα», σαν να είχε κρυολόγημα.

Όπως αναφέρει το BBC, μέσω τηλεδιάσκεψης, η Βασίλισσα Ελισάβετ αφηγήθηκε σήμερα την εμπειρία της σε ομιλία της στα εγκαίνια μονάδας που φέρει το όνομά της στο νοσοκομείο «Royal London» στο Whitechapel. Η μονάρχης άκουσε επίσης τις ιστορίες ιατρικού προσωπικού, ασθενών και εργαζομένων.

Μιλώντας στον Ασέφ Χουσεΐν, ασθενή που νοσηλεύτηκε με κορωνοϊό, και την σύζυγό του, η βασίλισσα Ελισάβετ είπε: «Ο κορωνοϊός σε αφήνει πολύ κουρασμένο και εξαντλημένο, έτσι δεν είναι; Είναι τρομακτική πανδημία».

Αλλά και ο Χουσεΐν της άνοιξε την καρδιά του λέγοντας ότι πέρασε και περνά δύσκολα αφού νόσησε με Covid. Της είπε ότι έχασε από τον κορωνοϊό τον αδερφό και τον πατέρα του ενώ σήμερα ο ίδιος χρησιμοποιεί καροτσάκι και φορητή συσκευή οξυγόνου.

Η πτέρυγα κατασκευάστηκε σε πέντε εβδομάδες

Σύμφωνα με το BBC, η πτέρυγα που εγκαινίασε η βασίλισσα Ελισάβετ στο «Royal London » κατασκευάστηκε σε διάστημα πέντε εβδομάδων.

«Δεν είναι εντυπωσιακό όταν διακυβεύεται κάτι τόσο σημαντικό πώς όλοι δουλεύουν μαζί και συνεργάζονται;», διερωτήθηκε η μητέρα του πρίγκιπα Καρόλου.

Η 95χρονη βασίλισσα Ελισάβετ έχει αναθέσει πολλές δημόσιες εμφανίσεις σε άλλα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, κυρίως στον πρωτότοκο γιο της, πρίγκιπα Κάρολο και τον εγγονό της πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Παρά το γεγονός ότι είναι καλά στην υγεία της, η μονάρχης έχει παρουσιάσει κάποια κινητικά προβλήματα. Ωστόσο, στις δημόσιες εμφανίσεις της προτιμά το μπαστούνι καθώς απεχθάνεται το αναπηρικό αμαξίδιο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Pixabay
Πηγή: Protothema.gr

Παρόμοια Άρθρα

Γιώργος Λιάγκας: Πρεμιέρα χωρίς τη Δούκισσα Νομικού στο πλευρό του

Nikoleta

Νίκος Οικονομόπουλος: Η πρώτη ανάρτηση μετά την περιπέτεια με τον κορονοϊό και το ευχαριστώ

Χρήστος Βεργαναλάκης

Πατρινός τραγουδιστής πήγε στο The Voice, τραγούδησε Αργυρό, αλλά προτίμησε την ομάδα της Παπαρίζου! ΒΙΝΤΕΟ