Patra News
Slider Υγεία

Μήνυμα του Γρ. Γεροτζιάφα: Να γίνει άμεσα άρση της πατέντας των mRNA εμβολίων

Μήνυμα με πολύ νόημα και πολλή ουσία από τον διακεκριμένο καθηγητή Αιματολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόνης στη Γαλλία, Γρηγόρη Γεροτζιάφα:
«1. Με δεδομένο πως έχουμε απέναντί μας μια νόσο που έχει ήδη σκοτώσει εκατομμύρια άτομα, ο εμβολιασμός αποτελεί προτεραιότητα. Ελπίζουμε να αποκτήσουμε το συντομότερο δυνατόν μέσα από τις μελέτες μας τη γνώση εκείνη που θα μας επιτρέψει να εμβολιάζουμε τον κάθε άνθρωπο με βάση το προφίλ του ώστε να ελαχιστοποιούμε τον κίνδυνο θρομβώσεων
2. Tα συστήματα υγείας πρέπει να είναι έτοιμα να διακρίνουν τα άτομα εκείνα που πραγματικά εμφανίζουν συμπτωματολογία εξαιτίας του εμβολιασμού ώστε να τα υποβάλουν ταχέως σε μια σειρά ενδεδειγμένων εξετάσεων που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εξέταση των D-Dimers και έλεγχο αντισωμάτων ενάντια στην ηπαρίνη καθώς το σύνδρομο VIPIT προσομοιάζει με μια αλλεργική αντίδραση που κάποιοι ασθενείς εμφανίζουν στην ηπαρίνη.
3. Δεν πρέπει να ανεχθούμε να αφήσουμε τις ζωές μας, τις κοινωνίες μας, τις οικονομίες μας να εξαρτώνται από τα συμφέροντα των εταιρειών. Και αυτό ισχύει για όλους τους ανθρώπους σε όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κατατάσσονται στις λιγότερο προηγμένες και οι οποίες έχουν αυτή τη στιγμή τη μικρότερη – ως μηδαμινή – πρόσβαση σε εμβόλια. Ετσι έρχεται πιο επιτακτικά από ποτέ στο προσκήνιο το ζήτημα της άρσης της πατέντας των mRNA εμβολίων – χρειάζεται μαζική παραγωγή τους και από άλλες φαρμακοβιομηχανίες ώστε να φθάσουν σε περισσότερους ανθρώπους. Την άποψη αυτή συμμερίζεται το διεθνές πάνελ 35 ειδικών στο οποίο συμμετέχω – έχουμε ετοιμάσει και ένα άρθρο στο οποίο αναλύουμε τη θέση μας και θα δημοσιευθεί σύντομα».
Μια τέτοια άρση πατέντας θα μπορούσε να ωφελήσει σημαντικά και τις εγχώριες φαρμακοβιομηχανίες, καταλήγει ο καθηγητής. «Θα γινόταν μεταφορά πολύτιμης τεχνογνωσίας για μια μέθοδο η οποία υπόσχεται πολλά όχι μόνο ενάντια στην COVID-19 αλλά και σε νόσους όπως ο καρκίνος»

Παρόμοια Άρθρα

Έως 15 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για την επανασύνδεση ρεύματος των ευάλωτων νοικοκυριών του Δήμου Ναυπακτίας

Χρήστος Βεργαναλάκης

Επιχείρηση Λουτράκι για τη ΝΕΠ

Δημητρίου

Αγρίνιο: έβαλαν χέρι στην πλακέτα και απορρύθμισαν φανάρια σε κεντρικό δρόμο

Χρήστος Βεργαναλάκης