Patra News
Slider Πολιτική

Το…πλωτό επιτελικό κράτος Μητσοτάκη σε μια φωτογραφία…

Στις 11:00 το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και με προορισμό το λιμάνι της Καβάλας το πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» με τους τελευταίους 28 ασθενείς του νοσοκομείου της πόλης, το οποίο εκκενώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, επειδή οι φλόγες έφτασαν πολύ κοντά σε αυτό και η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική.

Το «Αδαμάντιος Κοραής» αναγκαστικά μετατράπηκε σε πλωτό νοσοκομείο, με κάποιους ασθενείς, που δεν μπορούσαν να καθίσουν σε πολυθρόνα, να βρίσκονταν ξαπλωμένοι στο πάτωμα.

Αυτή τη στιγμή και προκειμένου να αντιμετωπιστεί, οποιοδήποτε επείγον περιστατικό προκύψει, έχει οργανωθεί μέσα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, σε τοπικό ιατρικό παράρτημα, μονάδα επειγόντων.

Όλοι οι ασθενείς του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, μαζί με τους 28 που βρίσκονται εν πλω, μεταφέρθηκαν ή μεταφέρονται σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Κομοτηνής, της Ξάνθης, της Καβάλας και άλλων κοντινών πόλεων.

Περίπου από τις 8:30 το βράδυ της Δευτέρας εργαζόμενοι και ασθενείς του νοσοκομείου γνώριζαν ότι το κτίριο θα εκκενωθεί, αφού η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική από τους καπνούς που έφταναν σε αυτό. Οι φλόγες είχαν φτάσει πολύ κοντά στο νοσοκομείο και αρκετοί ασθενείς δυσκολεύονταν να αναπνεύσουν.

Ξεκίνησαν να δίνονται τα εξιτήρια σε όσους ασθενείς βρίσκονταν σε καλή κατάσταση και μπορούσαν να περπατήσουν και η διοίκηση του νοσοκομείου ανέμενε την εντολή εκκένωσης.

Αυτή δόθηκε από το Υπουργείο Υγείας γύρω στις 12:30 μετά μεσάνυχτα της Τρίτης και ξεκίνησαν να φεύγουν τα ασθενοφόρα με τους κατακλινόμενους ασθενείς προς τα νοσοκομεία των γειτονικών πόλεων αλλά και λεωφορεία με ασθενείς που μπορούσαν να καθίσουν.

«Γύρω στις 1:30 τα ξημερώματα η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη στο νοσοκομείο μας. Οι φλόγες είχαν φτάσει πολύ κοντά και η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική. Ξεκίνησε η διαδικασία της εκκένωσης, η οποία δεν ήταν εύκολη, αφού είχαμε ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση. Ευτυχώς, όλα πήγανε καλά και δεν είχαμε κάποιο δυσάρεστο περιστατικό», τονίζει ο κ. Μεντίδης

Γύρω στις 2:30 τα ξημερώματα οι φλόγες έφτασαν στην Εγνατία Οδό, με αποτέλεσμα ο δρόμος να κλείσει και τα ασθενοφόρα να μην έχουν τη δυνατότητα να περάσουν στο γειτονικό νομό Ροδόπης.

Τότε επιστρατεύτηκε ως η καλύτερη δυνατή λύση το καράβι, στο οποίο μεταφέρθηκαν οι ασθενείς που δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν από την πόλη.

Η εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6:00 το πρωί της Τρίτης

Παρόμοια Άρθρα

Τι δουλειά έχει στο Κατάκολο ο Χαϊκάλης…

Χρήστος Βεργαναλάκης

Αλέξης Κούγιας κατά του γνωστού τηλεστάρ ιατροδικαστή Λέων για την υπόθεση Πισπιρίγκου!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Πάτρα: Εφυγε από καρκίνο μόλις στα 42 του…

Χρήστος Βεργαναλάκης