Patra News
Slider Πολιτική

ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΑΪΒΑΛΗ: “Προσπαθεί να ξεγελάσει τους Πατρινούς!”

Ανακοίνωση από την

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

 

Πριν από λίγα 24ωρα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοίνωσε την απόφασή του να στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Βασίλη Αϊβαλή για τον δήμο Πατρέων. Θα αφήναμε αυτή την εξέλιξη να περάσει ασχολίαστη, αν την υποψηφιότητα του κ. Αϊβαλή δεν συνόδευε η ιδιότητα του εν ενεργεία προέδρου του ΤΕΕ/ΤΔΕ.

Θεωρούμε ότι η παράλληλη πολιτική χρήση της ιδιότητας του προέδρου του τεχνικού κόσμου και του υποψηφίου δημάρχου με κομματική στήριξη είναι αντιδεοντολογική και ασύμβατη για τα συνδικαλιστικά δρώμενα, και εξυπηρετεί μόνο στενές προσωπικές φιλοδοξίες και μικροπολιτικούς τακτικισμούς.

Με αυτή την επιλογή που έκανε εκτίθεται σε πολλά μέτωπα απέναντι στους συναδέλφους μας.

Η πρώτη διαπίστωσή μας είναι ότι ο εκάστοτε πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΕ κατέχει την συγκεκριμένη θέση για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα όλων των μελών του φορέα μας και όχι μόνο τα συμφέροντα αυτών που ανήκουν στους πολιτικούς χώρους που συνασπίστηκαν για να τον εκλέξουν.

Στην πράξη απέδειξε ότι δεν λειτουργεί υπέρ όλων, αφού επέλεξε με ποιους θέλει και με ποιους του επέβαλαν να συνεργαστεί, αποκλείοντας την ΔΚΜ.

Η δεύτερη διαπίστωση που κάνουμε είναι ότι για να εκτελέσει ο εκάστοτε πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΕ τα σημαντικά και απαιτητικά καθήκοντά του, θα πρέπει να διαθέτει το σύνολο των δυνάμεων και του χρόνου του. Για να ασκήσει ο κ. Αϊβαλής αποτελεσματικά τα καθήκοντα του προέδρου στο ΤΕΕ/ΤΔΕ και για να ανταποκριθεί στον προεκλογικό αγώνα που έχει ξεκινήσει για τον Δήμο Πατρέων, χρειάζεται καθημερινά όχι ένα, αλλά περισσότερα 24ωρα. Με βάση την λογική και τις ανθρώπινες δυνάμεις θα πρέπει να βάλει προτεραιότητες. Κρίνοντας από τις κινήσεις του ως υποψηφίου για τον Δήμο Πατρέων, θεωρούμε ότι η άσκηση των προεδρικών καθηκόντων του στο ΤΕΕ/ΤΔΕ έχει ήδη περάσει –δυστυχώς για τον τεχνικό κόσμο που μαστίζεται από πολλά προβλήματα- σε δεύτερη μοίρα.

Μια τρίτη διαπίστωση είναι ότι ο κ. Αϊβαλής προσπαθεί να ξεγελάσει τους Πατρινούς, πλασάροντας ως –δήθεν- ανεξάρτητη και υπερκομματική την υποψηφιότητά του για τον δήμο. Στην πραγματικότητα, έχει ήδη λάβει την επίσημη κομματική στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επιβεβαιώνοντας  τα πολιτικά διαπιστευτήρια που έδωσε απέναντι σε στελέχη του, στις διαδικασίες συγκρότησης προεδρείου του ΤΕΕ/ΤΔΕ. Προφανώς ο κ. Αϊβαλής περιμένει στήριξη και από το ΠΑΣΟΚ (αν και δεν διακρίναμε ιδιαίτερη ικανοποίηση στα τοπικά στελέχη του στο άκουσμα της στήριξης από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά αυτά ας τα βρουν μεταξύ τους…).

ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΊΤΗΣΗ ΤΟΥ

Κοντολογίς,  ο κ. Αϊβαλής όφειλε να σεβαστεί την εντολή που έλαβε από τα μέλη του ΤΕΕ/ΤΔΕ, να υποβάλει παραίτηση από πρόεδρος του φορέα μας και να διεκδικήσει με κομματική στήριξη την δημοτική αρχή της Πάτρας.

Τι έκανε;

Θέλει να διεκδικήσει τον Δήμο Πατρέων και αν ο συγκεκριμένος στόχος του ίδιου και των κομματικών υποστηρικτών του δεν επιτευχθεί, να επιστρέψει στην «ασφαλή» θέση του προέδρου του ΤΕΕ/ΤΔΕ. Γνωρίζουμε όλοι επίθετα που ταιριάζουν στην παραπάνω περιγραφή…

Στην ΔΚΜ πιστεύουμε ότι ο κ. Αϊβαλής οφείλει άμεσα να ξεκαθαρίσει τη θέση του και σε αυτή την περίπτωση η επιλογή του μόνο μία μπορεί να είναι:

Η υποβολή παραίτησης από την προεδρία του ΤΕΕ/ΤΔΕ.

Αυτό επιβάλλεται να πράξει για λόγους πολιτικής και συνδικαλιστικής εντιμότητας, συνέπειας και σεβασμού απέναντι σε όλα τα μέλη του τεχνικού κόσμου που δεσμεύτηκε να εκπροσωπεί.

Παρόμοια Άρθρα

Στο πλευρό των πολιτιστικών συλλόγων Αιγιάλειας ο Φωκ. Ζαϊμης

Χρήστος Βεργαναλάκης

Ηράκλειο: Γέννησε δίδυμα χωρίς να ξέρει ότι είναι έγκυος

Γιώργος Αθανασόπουλος

Η «Αριελ» σαρώνει τη Δυτική Ελλάδα!

Δημητρίου