Patra News
Slider Οικονομία Πολιτική

Δόμνα Μιχαηλίδου σε εργοδότες: Δώστε περισσότερα για να βρείτε προσωπικό!

Μέχρι τις 22 Μαρτίου θα έχει γίνει η εισήγησή μου στο υπουργικό συμβούλιο και από 1η Απριλίου θα ισχύει ο αυξημένος κατώτατος μισθός. Θα ξεκινά από «8» το ύψος του κατώτατου μισθού.

Σήμερα μιλάμε για μισθό 780 ευρώ μεικτών. Λέμε ότι από 1ης Απριλίου θα είναι πάνω από 800 ευρώ ο μεικτός κατώτατος μισθός», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως ανέφερε η υπουργός: «Εμάς μας νοιάζει να μπορέσουμε να αυξήσουμε το εισόδημα του νοικοκυριού. Από το 2019 αυξήσαμε κατά 20% τον κατώτατο μισθό και ορίσαμε τις συνθήκες ώστε να ανέβει ο μέσος μισθός στην αγορά, κάτι που δεν καθορίζεται από την κυβέρνηση. Υπάρχουν πάντα οι περιπτώσεις που μένουν εκτός από τέτοιες ρυθμίσεις. Για κάθε αύξηση μιας μονάδας του κατώτατου μισθού έχουμε μια αύξηση της τάξης του 0.4% στο σύνολο των μισθών στη χώρα μας».

Για την ανεργία και την δυσκολία επιχειρήσεων να βρουν προσωπικό, η κ. Μιχαηλίδου είπε «έχουμε το πρόβλημα εργοδοτών ότι δεν μπορούν να βρουν εργατικά χέρια και μάλιστα εξειδικευμένα εργατικά χέρια, με την ανεργία στο 8,9%, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, την περασμένη εβδομάδα. Εκεί είναι που και ο πρωθυπουργός βγαίνει και λέει στους εργοδότες ότι θα πρέπει να δώσουν καλύτερους μισθούς για να βρουν το προσωπικό που θέλουν».

Για τις κρατήσεις υπέρ υγείας που σε ορισμένες περιπτώσεις συντάξεων είναι τριπλές, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είπε ότι «η σύνταξη που δίνεται σήμερα, δεν προέρχεται από το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι, αλλά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ας μην αναφερθούμε σε όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια με την κρίση, που πήγαν τα αποθεματικά, τι κόπηκε από τους συνταξιούχους και τι μπορεί να επιστρέψει. Εδώ είναι που έρχονται και όλα τα μέτρα για την οικογένεια. Αν δεν αντιστρέψουμε την δημογραφική τάση δεν θα μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στις συντάξεις».

Παρόμοια Άρθρα

Σοκ και δέος: Το Γενικό Λογιστήριο ζητά από συνταξιούχους να επιστρέψουν λεφτά που δεν δικαιούνταν!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Συναγερμός στο λιμάνι της Ραφήνας για 70 ύποπτα κρούσματα κορονοϊού από Ιο

Δημητρίου

Αιχμές Σούλη Παπαδόπουλου: “Ο αγώνας κρίνεται μέσα στις τέσσερις γραμμές”

Δημητρίου