Patra News
Slider Πολιτική

Βενιζέλος: Δεν έχουν πολιτική και διανοητική σοβαρότητα όσοι λένε πως έγινα ΣΥΡΙΖΑ!!!

Δριμύτατη κριτική άσκησε για ακόμη μια φορά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνταγματολόγος, Ευάγγελος Βενιζέλος, μέσα από άρθρο του στα Νέα Σαββατοκύριακο στην κυβέρνηση για την υπόθεση παρακολούθησης.

Όπως εξηγεί: «Η θεωρία της Κυβέρνησης είναι πώς η παρακολούθηση ήταν «τυπικά επαρκής», δηλαδή «νομότυπη» αφού είχε εγκριθεί από εισαγγελικό λειτουργό. Η παρακολούθηση ήταν όμως κατά την Κυβέρνηση αναιτιολόγητη, πολιτικά απαράδεκτη, εσφαλμένη, δεν έπρεπε να γίνει και για τον λόγο αυτό απολύθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ και παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας την «αντικειμενική» πολιτική ευθύνη σε υποκατάσταση του πρωθυπουργού / εποπτεύοντος της ΕΥΠ υπουργού, ο Γενικός Γραμματέας.

Μια πράξη που συνιστά περιορισμό θεμελιώδους δικαιώματος και η οποία είναι αναιτιολόγητη, εσφαλμένη και πολιτικά απαράδεκτη, είναι μια πράξη που παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας, είναι δηλαδή μια πράξη παράνομη», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός.

Και συνεχίζει: «Οι συνταγματολόγοι γίνονται ενοχλητικοί με τις ευαισθησίες τους που αποδίδονται όλες σε πολιτικές σκοπιμότητες. Τη νομιμότητα λέει η Κυβέρνηση την κρίνουν τα δικαστήρια. Ορθώς. Σε ποιο δικαστήριο προβλέπεται να προσφύγει ο Ν. Ανδρουλάκης;

Πώς θα προσέφευγε αν δεν αποκαλυπτόταν εκ των υστέρων και μέσω ΑΔΑΕ η βαριά προσβολή των θεμελιωδών δικαιωμάτων του; Δεν προβλέπεται κάποιο ειδικό ένδικο βοήθημα ούτε ένδικα μέσα που πρέπει να εξαντληθούν! Ευτυχώς υπάρχει το ΕΔΔΑ στο Στρασβούργο. Ευτυχώς υπάρχουν γενικού χαρακτήρα ένδικα βοηθήματα».

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος, παντά και σε όσους λένε ότι βρίσκεται κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ: «Να συνέλθουν όποιοι ενθαρρύνουν ή ανέχονται δημοσιεύματα του είδους «έγινε ΣΥΡΙΖΑ ο Βενιζέλος», εν . Και σίγουρα δεν έχουν ένσημα αγώνων κατά του ΣΥΡΙΖΑ συγκρίσιμα με τα δικά μου».

Παρόμοια Άρθρα

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: Τελευταία η Πάτρα σε ολόκληρη την Ελλάδα με μόλις 3.5%!

Παναγιώτης Ρηγόπουλος

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Σύλληψη στην Πάτρα για ληστεία στην Κεφαλονιά

Συνελήφθη για απάτη ο «Μάξιμος Σαράφης» της υπόθεσης Novartis

Γιώργος Αθανασόπουλος