Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Ψηφίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑΠ

Στη σημερινή του, Τρίτη 27 Δεκέμβρη, συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΠ ψήφισε Τεχνικό πρόγραμμα και Προϋπολογισμό για το 2023. Στόχος παραμένει, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες με το χαμηλότερο κόστος, η συνέχιση της κοινωνικής πολιτικής με την οποία ωφελούνται πάνω από 6.500 οικογένειες, η πρόσληψη εργαζομένων για την στελέχωση της Δημοτικής Επιχείρησης, η συνέχιση του προγράμματος συντηρήσεων των εγκαταστάσεων και του μηχανολογικού εξοπλισμού της, η συνέχιση του έργου της.

Παρά το ασφυκτικό κοινοτικό και κυβερνητικό διαχρονικά νομικό πλαίσιο λειτουργίας των ΔΕΥΑΠ που μετατρέπουν το νερό σε εμπόρευμα και τις ΔΕΥΑ σε πλήρως ανταποδοτικές, το περιβαλλοντικό τέλος που επιβάλλεται για να διανεμηθεί σε μεγαλοεργολάβους στα λεγόμενα «Έργα προστασίας περιβάλλοντος», τα αυξημένα τιμολόγια ρεύματος απ’ τη ΔΕΗ, αλλά και την αναστολή προσλήψεων, η διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης, βάση και της πολιτικής της Δημοτικής Αρχής Πάτρας, προχωρά σε έργα και παρεμβάσεις, αξιοποιώντας και το τελευταίο ευρώ του πατραϊκού λαού, κάθε χρηματοδοτικού προγράμματος, για να μην επιβαρύνει επιπλέον την τσέπη των λαϊκών στρωμάτων.

Πρόκειται για φιλόδοξο πρόγραμμα, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, συνέχεια των προηγούμενων που κοιτάζει μπροστά, για να λυθούν χρονίζοντα προβλήματα υδροδότησης, αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων.
Επίσης, για έργα, που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης μας και προστατεύουν το περιβάλλον, που μαζί με αυτά της Δημοτικής Αρχής την μετατρέπουν σε απέραντο εργοτάξιο. Έργα, τα οποία υλοποιούνται με την αυταπάρνηση του ελαχίστου προσωπικού (εργατικού και επιστημονικού), που έχει απομείνει στη ΔΕΥΑΠ.

Παρόμοια Άρθρα

Βρέθηκε νεκρός στο κελί του στον Αγιο Στέφανο…

Χρήστος Βεργαναλάκης

Συνελήφθη άμεσα ανήλικος που με την απειλή μαχαιριού έκλεψε κινητό από 13χρονο

Πισπιρίγκου: 27 αναζητήσεις για τοξικές ουσίες και φάρμακα

Nikoleta