Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ: ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ (Δείτε φωτό)

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών και του Κρατικού Πανεπιστημίου Akaki Tsereteli της Γεωργίας στο πλαίσιο του 1ου Συνεδρίου Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης & Δικαιωμάτων του Παιδιού, προχώρησε ο Πρύτανης, Χρήστος Μπούρας .
.
Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι η προώθηση και προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, μέσω της ενίσχυσης των αντίστοιχων Κέντρων Δικαιωμάτων του Παιδιού των πανεπιστημίων, μιας πρωτοβουλίας της οποίας ηγείται η UNICEF. Αλλωστε το πρώτο τέτοιο κέντρο στην Ελλάδα λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο μας.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΟΥΡΑ
Όπως δήλωσε ο Πρύτανης κ. Χρήστος Μπούρας:
“Το Πανεπιστήμιο Πατρών στο πλαίσιο της αποστολής του ως δημόσιο πανεπιστήμιο ευθύς εξαρχής δέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόταση της UNICEF Greece και του διπλωματικού εκπροσώπου Dr. Ghassan Khalil και δημιούργησε το πρώτο Κέντρο Δικαιωμάτων Παιδιού σε ελληνικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μετά από απόφαση των αρμόδιων θεσμικών του οργάνων.
Σήμερα με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με το Akaki Tsereteli State University της Γεωργίας, η πρωτοβουλία αυτή ενισχύεται ακόμη περισσότερο. Ήδη σχεδιάζονται οι πρώτες δράσεις και είμαι βέβαιος ότι με τον τρόπο αυτό το Πανεπιστήμιο Πατρών θα διευρύνει ακόμη περισσότερο τη σύνδεσή του με την κοινωνία.”

Παρόμοια Άρθρα

Η Αναστασία Τογιοπούλου στην Οβρυά

Δημητρίου

Βόμβα: η Κυβέρνηση πετάει έξω τους ανεμβολίαστους και από τα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης;

Εγκαίνια Ιερού Ναού στην Εφύρα Ηλιδας ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Χρήστος Βεργαναλάκης