Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Υγεία

Φιάσκο με το ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου: Αραιώνουν οι εφημερίες του Σαββατοκύριακου γιατί η Κυβέρνηση πληρώνει τους γιατρούς μόνο 3 ευρώ την ώρα!!!

Αρχίζει να τρίζει το οικοδόμημα του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα (ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου), που είχε πολυδιαφημιστεί από την 6η ΥΠΕ. Γιατροί αποχωρούν λόγω οικονομικού και οι εφημερίες μειώνονται.

Ξέρετε με πόσα λεφτά αμείβονται οι γιατροί για τις εφημερίες τους; Με 3 ευρώ την ώρα!!!! Μιλάμε για ξεφτίλα. Για ντροπή. Γι’ αυτό και δεν πάνε πλέον πολλοί γιατροί.

Κι ότνα ρωτήθηκε ο Καρβέλης για το οικονομικό σκέλος και του είπαν πως λόγω οικονομικού δεν πάνε πλέον οι γιατροί, απάντησε: «Ανταμείβονται με όσα προβλέπει ο νόμος. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω εκτός κι αν αλλάξουν τα δεδομένα».

Μόνο με τρεις ειδικότητες και χωρίς παθολόγους λειτούργησε το Σάββατο το ΚΥ στον Αγιο Αλέξη.

Το ωράριό του δε έχει συρρικνωθεί κατά δύο ώρες, καθώς η εφημερία ολοκληρώνεται στις 8 και όχι στις 10, όπως είχε αρχικά αποφασιστεί.

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας ανακοίνωσε τις νέες συνθήκες λειτουργίας του Κέντρου Υγείας κατά την εφημερία του σαββατοκύριακου.

Η τελευταία είχε ξεκινήσει τον περασμένο Ιούνιο, με την προσδοκία της περαιτέρω ενίσχυσης και επέκτασης.

Φαίνεται όμως ότι το υγειονομικό προσωπικό που είχε δηλώσει συμμετοχή με ενθουσιασμό και διάθεση προσφοράς στους πολίτες παρών, αρχίζει σιγά-σιγά να κάνει βήματα υποχώρησης.

Ετσι επήλθε η συρρίκνωση των ειδικοτήτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εφημέρευσης.

Ενδεικτικά, σημειώνουμε ότι την Κυριακή εφημερεύουν 8 π.μ.-8μ.μ. μόνο παιδίατρος, οδοντίατρος, γενικής ιατρικής και παθολόγος, ενώ το Σάββατο ούτε παθολόγος!!!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει δυσαρέσκεια των γιατρών για τις οικονομικές τους απολαβές.

Στο ερώτημά στον Καρβέλη εάν οι αλλαγές σημαίνουν φθίνουσα πορεία της εφημερίας του σαββατοκύριακου που λειτουργούσε ως ανάχωμα στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, απάντησε:

«Το ωράριο τροποποιήθηκε, αφού εκτιμήθηκε ότι μετά τις 8 μειωνόταν η επισκεψιμότητα στο Κέντρο Υγείας. Από κει και πέρα αυτό που επιχειρήσαμε θα το συνεχίσουμε και το ενισχύσουμε.

Θα πάμε μπροστά με όσους γιατρούς θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό το εγχείρημα.

Και ευτυχώς υπάρχει υγειονομικό προσωπικό που θέλει να στηρίξει την προσπάθεια βελτίωσης της περίθαλψης των πολιτών».

Παρόμοια Άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένοχος και τρέμει την αποκάλυψη της αλήθειας!!!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Λαβή Heimlich: Πώς να σώσετε κάποιον που πνίγεται με τροφή

Nikoleta

Απίστευτη εικόνα σε παραλίες και της Αχαϊας: φέρνουν καρέκλες γραφείου για να πιάσουν καλή θέση!!!

Χρήστος Βεργαναλάκης