Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

ΥΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ – ΟΜΟΝΟΙΑ: Οι Πατρινοί “έπιασαν” το Μάη στις πλατείες – Φωτογραφίες

Οι Πατρινοί υποδέχθηκαν το Μάη με τραγούδι, χορό, μουσική και θέληση για αγώνα με τις πλατείες Υψηλών Αλωνίων και Ομονοίας να γίνονται και φέτος σημείο αναφοράς των εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Την παραμονή της πρωτομαγιάς Κυριακή 30 Απριλίου, οι εκδηλώσεις  στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων ξεκίνησαν στις 7.30 το βράδυ. Για δύο ώρες με τη συμμετοχή 33 χορευτικών σχημάτων  από την περιοχή παρουσιάστηκαν  Παραδοσιακοί Χοροί ενώ την τιμητική τους είχαν οι πρωτομαγιάτικες δημιουργίες για μικρά παιδιά από τους   καθηγητές του Εικαστικού Εργαστηρίου Δήμου Πατρέων και τα Ανθεστήρια.

Στις 9.30 το βράδυ στην πλατεία Ομονοίας ξεκίνησε  συναυλία με την λαϊκή ορχήστρα του χορευτικού τμήματος.

Το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού στο πλαίσιο των πρωτομαγιάτικων εκδηλώσεων διοργάνωσε και φέτος την  «Γιορτή Χορευτικών  Συγκροτημάτων» συνδυάζοντας την παγκόσμια μέρα χορού με τις εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς.

Η παρουσίαση των χορευτικών συγκροτημάτων έγινε την Κυριακή 30 Απριλίου στις 6.00 το απόγευμα από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Τα συγκροτήματα μέσω του ιστορικού κέντρου κατέληξαν  στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων.

Στη φετινή «Γιορτή  Χορευτικών Συγκροτημάτων» φέτος συμμετέχουν 33  σχήματα από πολιτιστικούς συλλόγους, συνδέσμους και σωματεία, τα οποία θα εμφανιστούν αντίστοιχα στα εξής σημεία:

Παρόμοια Άρθρα

Επέστρεψε το γάντι σε Κατσιγιάννη, Ζαφειρόπουλο ο Βαγενάς

Χρήστος Βεργαναλάκης

Η Περιφέρεια παρεμβάσεις για την Αιγιάλεια

Δημητρίου

Ο Βόβολης καλεί σε…επανάσταση και στην Πάτρα την Τετάρτη!

Χρήστος Βεργαναλάκης