Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτική

Τσακαλώτος από την Πάτρα: Κανείς δεν θέτει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Είχε πολύ κόσμο η συγκέντρωση που έκανε χθες στην πλατεία Ντε Μιράντα, μπροστά από το γήπεδο της Παναχαϊκής ο πρώην υπουργός Οικονομικών και ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος ενώ νωρίτερα είχε την ευκαιρία να περιοδεύσει σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, να μιλήσει με εμπόρους και τοπικούς παράγοντες.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε: «Κάνουμε τη μεγάλη αντεπίθεση για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς. Αυτό προσπαθούμε να το κάνουμε με το δικό μας πρόγραμμα.

Η άποψή μας είναι ότι τα συνολικά στοιχεία της οικονομίας δεν επιβεβαιώνουν το success story που παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία.

Εχουμε τα ίδια προβλήματα που είχαμε πριν τη μεγάλη κρίση, δηλαδή ανάπτυξη που τροφοδοτεί έλλειμμα στο ισοζύγιο πληρωμών, ενώ αυξάνονται οι εισαγωγές περισσότερο απ’ ότι οι εξαγωγές. Ετσι έγινε μη βιώσιμο το μοντέλο που ακολουθεί η ΝΔ στην Ελλάδα. Η Ελλάδα κινδυνεύει να μπει σε μια πορεία που ονομάζουμε “Ορμπανοποίηση”, δηλαδή αυτό που συμβαίνει στην Ουγγαρία.

Εκεί, υπάρχει ένα μεγάλο κόμμα και τρία-τέσσερα μικρά που δεν μπορούν να κάνουν σοβαρή αντιπολίτευση. Πιστεύουμε ότι η Αριστερά μπορεί να είναι χρήσιμη και στην αντιπολίτευση.

Χρειάζεται μια αντιπολίτευση που θα μπορεί να ελέγξει την κυβέρνηση, να αντιπαραβάλει προγραμματικό λόγο, να έχει επαφή με τα κινήματα.

Πρώτος στόχος όμως είναι να μάθει ο λαός το πρόγραμμά μας γιατί πιστεύουμε ότι θα κάνει καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων. Αν όμως δεν το πετύχουμε, να έχουμε μια σοβαρή αντιπολίτευση. Εμείς προσπαθήσαμε με την απλή αναλογική. Δώσαμε χώρο.

Άλλα αριστερά προοδευτικά κόμματα δεν πήραν σοβαρά την απλή αναλογική.

Θεωρούμε ότι είναι αρχηγός μας ο Αλέξης Τσίπρας. Μετά τις εκλογές συζητήσαμε τι δεν πήγε καλά, με μόνο σκοπό να πάμε καλύτερα στις εκλογές του Ιουνίου.

Μετά τις εκλογές θα γίνουν πολλές συζητήσεις, αλλά δεν έχω ακούσει κανέναν να θέτει θέμα ηγεσίας. Ισως κάνουμε και συνέδριο, όπου θα συζητηθούν πολλά, όμως δεν βλέπω καμία αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα».

Παρόμοια Άρθρα

Χρήστος Βεργαναλάκης

Ο Προμηθέας πάτησε παρκέ στα Δύο Αοράκια

Δημητρίου

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου καταγγέλλει την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας η Οικολογική Κίνηση Πάτρας

Χρήστος Βεργαναλάκης