Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Το μήνυμα Μπονάνου για την 17η Νοεμβρίου 1973

«Το Πολυτεχνείο δεν είναι μια ιστορική εικόνα στην ρωγμή της ιστορίας μας. Είναι το ορόσημο , η κορύφωση του αντιδικτατορικού αγώνα και ιδιαίτερα του αγώνα της νεολαίας μας κατά της χούντας. Δεν ανήκει σε παρατάξεις και κόμματα , ανήκει σε όλους εκείνους που βρήκαν το θάρρος και όρθωσαν το ανάστημα τους σε ένα ανελεύθερο καθεστώς».
Αυτό δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας για τη σημερινή επέτειο και πρόσθεσε: «Η αυθόρμητη προσέλευση της τότε νεολαίας μας σε έναν τόπο που έγινε το σύμβολο της αντιχουντικής πάλης, είναι και η δικαίωση όλων εκείνων που δεν προσκύνησαν, δεν υπέγραψαν δηλώσεις μετανοίας , αλλά βρήκαν το θάρρος να παλέψουν για δημοκρατία και ελευθερία. Καμία καπηλεία δεν χωράει σε έναν αγώνα που κανείς δεν ήξερε τότε αν θα έφερνε την μεταπολίτευση. Η τιμή ανήκει σε αυτούς που γνήσια αντιστάθηκαν που οι δημοκρατικές τους ιδέες , ήταν η προτεραιότητα τους και όχι η συναλλαγή για το πρόσκαιρο βόλεμα τους. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να το οικειοποιείται μόνο οι γνήσιοι αγωνιστές. Μας ενώνει όλους στον κοινό αγώνα για μια καλύτερη ζωή
Στην τότε ασφάλεια κατέθεσα στεφάνι με περηφάνια γιατί και ο πατέρας μου είχε περάσει σαν Δικηγόρος που υπέγραφε για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων από τα γραφεία των ασφαλιτών ,και με απειλές επιχειρούσαν να κάμψουν τα δημοκρατικά του φρονήματα. Σεβασμός για όλους όσους δεν κάμφθηκαν από τα όργανα της χούντας των συνταγματαρχών».

Παρόμοια Άρθρα

Θαν. Παπαδόπουλος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Σας περιμένω σύντομα στα Καλάβρυτα

Χρήστος Βεργαναλάκης

Βαριές κουβέντες και κατηγορίες από Ρώρο για Πελετίδη

Χρήστος Βεργαναλάκης

Ο Τάκης Παπαδόπουλος για την «Ελεύθερη Ραδιοφωνία»

Δημητρίου