Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Το Αίγιο αποκτά Αυτόματο Μετεωρολογικό Σταθμό!

Καρπούς απέδωσαν οι πολύμηνες προσπάθειες της αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας Αιγιαλείας και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αποδέχθηκε το αίτημα και ενέκρινε την εγκατάσταση Αυτόματου Μετεωρολογικού Σταθμού στον δήμο Αιγιαλείας, καλύπτοντας εξ ολοκλήρου το κόστος.

Η εγκατάσταση του ΑΜΣ στο Αίγιο, εντάχθηκε στο Έργο της ΕΜΥ με τίτλο «Εγκατάσταση Μετεωρολογικών Σταθμών και Ανάπτυξη Υποδομής Διαδικτυακής Πύλης» του «ΕΠΑνΕΚ 2014-2020».

Η ΕΜΥ, ως αρμόδιος φορέας μετεωρολογικής υποστήριξης της χώρας, για να φέρει εις πέρας το έργο της, μεταξύ άλλων σχεδιάζει τη λειτουργία του εθνικού δικτύου μετεωρολογικών σταθμών, με κύρια αποστολή τους την καταγραφή των υφιστάμενων τοπικών παραμέτρων, οι οποίες στη συνέχεια αποστέλλονται στην κεντρική Υπηρεσία για περαιτέρω επεξεργασία και αξιοποίηση από κάθε ενδιαφερόμενο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του έργου, η περίοδος ολοκλήρωσης των εγκαταστάσεων θα είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Ο Σταθμός, όπως έκανε γνωστό στo protionline.gr ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νίκος Καραΐσκος, θα εγκατασταθεί εντός των χώρων της ΔΕΥΑΑ και του βιολογικού καθαρισμού σε εμβαδόν 106,48τ.μ.

 

Παρόμοια Άρθρα

Ολιγόωρος αποκλεισμός της Κάτω Διάβασης Κ635 της Περιμετρικής Πάτρας

Nikoleta

Δυτ. Ελλάδα – κορονοϊός: πέσαμε κάτω από 100

Χρήστος Βεργαναλάκης

Δείτε πού θα χτυπήσουν οι καταιγίδες Τετάρτη βράδυ-Πέμπτη πρωί

Χρήστος Βεργαναλάκης