Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Τελευταίο αντίο είπαν στο Αίγιο στη Μαίρη Μαράντη

Εφυγε στα 73 της μια πραγματικά σπουδαία και αληθινά μεγάλη Αιγιώτισσα! Η Μαίρη Μαράντη. Το πραγματικό της όνομα Μαρία Τσεκούρα.

Θεωρείται, και δικαιολογημένα, από τους μύθους του λαϊκού πενταγράμμου.

Εκπληκτική ερμηνεύτρια, απίστευτα αισθαντική φωνή. Την αποκαλούσαν αρχόντισσα της νύχτας. Γυναίκα με ήθος, αξιοπρέπεια, μια αληθινά μεγάλη κυρία του ελληνικού πενταγράμμου.

Πριν από δύο μήνες, η Μαίρη Μαράντη ήρθε για να μείνει στο εξοχικό της στον Πλάτανο Αιγιάλειας. Μπήκε στο Νοσοκομείο Αιγίου για ένα πρόβλημα υγείας, από ‘κει διακομίστηκε πριν από δύο εβδομάδες για εξειδικευμένες εξετάσεις στο ΠΓΝΠ στο Ρίο και η αξονική έδειξε, δυστυχώς, καρκίνο στον πνεύμονα.

Η κατάστασή της επιβαρύνθηκε ραγδαία όταν προσβλήθηκε στο νοσοκομείο από covid-19 και, προχθές, άφησε την τελευταία της πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο.

Η «Βασίλισσα της Πίστας» όπως ήταν το προσωνύμιο της Μαίρης Μαράντη, γεννήθηκε στο Αίγιο και μεγάλωσε στην οδό Κανελλοπούλου.

Σύζυγός της ήταν ο Μιχάλης Χιωτάκης και είχαν έναν γιο, τον Αλέξανδρο.

Ηταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας, 9 παιδιών! Τα 6 αδέλφια της έχουν πεθάνει, έφυγε και η Μαίρη και έμειναν στη ζωή δύο.
Και οι δύο τραγουδιστές κι αυτοί: ο Βασίλης Τσεκούρας και η Γωγώ Σέτα.

Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί από τις πίστες. Πριν κάμποσα χρόνια, είχε έρθει να τραγουδήσει στο Αίγιο, σε εκδήλωση του Δήμου στα Ψηλαλώνια.

Η κηδεία της έγινε σήμερα Δευτέρα στις 3μμ από τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Παρόμοια Άρθρα

Α. Λοβέρδος από Πάτρα: Μόνο ο Μητσοτάκης ξέρει αν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές

Τα δια ζώσης συγχαρητήρια του Δημ. Δριβίλα στους ιερείς

Χρήστος Βεργαναλάκης

ΕΛ.ΑΣ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΛΟΠΩΝ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Παναγιώτης Ρηγόπουλος