Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Τα ονομαστήρια του Επισκόπου Κερνίτσης Χρυσάνθου – Φωτος

Σε κλίμα κατανυκτικής ατμόσφαιρας εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Χρυσάνθου και Δαρείας, το Σάββατο 19 Μαρτίου 2002, στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών.
Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργία προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήριά του.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε ιερό τρισάγιο εις μνήμην του Μακαριστού μεγάλου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χρυσάνθου (του από Τραπεζούντος), του οποίου το όνομα φέρει ο Θεοφιλέστατος.
Στο ιερό βήμα παρευρέθει συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στην προσλαλιά του ευχήθηκε τα δέοντα στον εορτάζοντα Επίσκοπο, τονίσας ιδιαιτέρως την υποδειγματική μεταξύ τους συνεργασία, ενώ τον ευχαρίστησε για την διακονία και την προσφορά του στην Αποστολική Μητρόπολη των Πατρών.
Από την πλευρά του ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για όλες τις δωρεές και τις ευεργεσίες που απλόχερα του έχει προσφέρει, καθώς και για την πατρική αγάπη που απλόχερα δίδει τόσο στον ίδιο, στον ιερό κλήρο και στον ευσεβή λαό της Μητροπόλεως Πατρών.
Τον Θεοφιλέστατο επισκέφθηκαν για να του ευχηθούν πλειάδα Κληρικών της Μητροπόλεως Πατρών, ο Υφυπουργός Εξωτερικών (αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό) κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, η Βουλευτής Αχαΐας κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, λοιποί Άρχοντες, καθώς και το ευσεβές εκκλησίασμα που συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία.
Προς όλους ο Θεοφιλέστατος εξέφρασε την ευαρέσκειά του και την ευγνωμοσύνη του για την παρουσία τους στον Ιερό Ναό, ευχόμενος προς όλους καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Παρόμοια Άρθρα

Με αυτούς θα πάει ο Απόλλων στον Ιωνικό

Δημητρίου

Οικογενειακό δείπνο στον Απόλλωνα

Δημητρίου

Στούκαραν στη Σολωμού μηχανή και ΙΧ

Χρήστος Βεργαναλάκης