Ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, φωτιά έχουν πάρει οι μηχανές των ζαχαροπλαστείων της Πάτρας προκειμένου να ετοιμάσουν τα παραδοσιακά γλυκά.
Φέτος οι επαγγελματίες του κλάδου, προσδοκούν ικανοποιητική κίνηση καθώς στις πρώτες μεγάλες γιορτές της σεζόν δεν παρατηρήθηκε η αναμενόμενη ζήτηση.
Σε σχέση, με τις προηγούμενες χρονιές αλλά και πρόσφατα στη περίοδο του Βlack Friday αλλά και στις γιορτές Αγίου Ανδρέα και Αγίου Νικολάου, η αγορά ήταν πεσμένη, ο κόσμος είναι φοβισμένος και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η κίνηση. Οι καταστηματάρχες ελπίζουν πως από αυτό το σαββατοκύριακο θα αυξηθεί η κίνηση στα ζαχαροπλαστεία. Βέβαια, να μην παραβλέπουμε το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού θα προμηθευτεί τα γλυκά του τελευταία στιγμή ώστε να είναι φρέσκα.
Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μεγάλη ζήτηση όχι μόνο στις παραλλαγές των παραδοσιακών μας γλυκών, δηλαδή, στα μελομακάρονα και στους κουραμπιέδες να προστίθεται η σοκολάτα, το φουντούκι κ.α. αλλά οι καταναλωτές να αναζητούν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά άλλων χωρών.
Φέτος οι Πατρινοί δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση στο πανετόνε χωρίς όμως να αφήνουν τα παραδοσιακά μας γλυκά με τις παραλλαγές τους εκτός.