Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΕ ΔΥΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ Ο 38ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ – ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΤΟΥ ΛΑΘΟΣ

Σε βάρος του 38χρονου άνδρα, ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην οικία του στην Πάτρα, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Ο ανακριτής μάλιστα τον ταυτοποίησε σε δύο επιθέσεις της Τρομοκρατικής Οργάνωσης και πρόκειται για τον 11ο κατά σειρά  συλληφθέντα.

Ο 37χρονος είχε συλληφθεί πριν από δύο μήνες για ληστεία, σε υπεραγορά που εδρεύει στην περιοχή της Αγυιάς. Εκείνη η σύλληψη φαίνεται ότι ήταν και η μοιραία για τον ίδιο, αφού “μίλησαν” το κινητό του τηλέφωνο και οι ηλεκτρονικές συσκευές που κατασχέθηκαν κατά την έρευνα στην οικία του.

Ο 38χρονος, είχε τεθεί υπό μυστική παρακολούθηση από την Ασφάλεια, η οποία προσέφερε σημαντικά στοιχεία τα οποία και οδήγησαν στη χθεσινή σύλληψη του, μέσα στο σπίτι του!

Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

 

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, η Τρομοκρατική Οργάνωση είχε τοποθετήσει βόμβα στις 25 Ιανουαρίου σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα.

Στις 8 Ιουλίου του 2023 έριξαν χειροβομβίδα σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού στο Χαϊδάρι.

Στις 24 Ιουνίου, πέταξαν από λάθος χειροβομβίδα σε σπίτι πολίτη στη Λάρισα, ενώ στόχος τους ήταν η οικία του διευθυντή των φυλακών Λάρισας.

Επίσης πυροδότησαν βόμβα έξω από γραφεία κατασκευαστικής εταιρίας στην Κηφισιά.

Πλέον τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, διερευνούν το ενδεχόμενο κάποιοι από τους συλληφθέντες να είχαν επαφές ή να γνώριζαν τα άτομα που τοποθέτησαν την βόμβα στο υπουργείο Εργασίας, όπως και τον τρομο-τάπερ, έξω από την έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί.

 

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

 

Η επιχείρηση για την σύλληψη του 38χρονου στην Πάτρα, έγινε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Ο 38χρονος, ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη μεσημβρινές ώρες, χθες Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 στην Πάτρα, σε εκτέλεση σχετικού Εντάλματος Σύλληψης Ανακριτή Αθηνών για συμμετοχή στην Τρομοκρατική Οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης”

 

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Η αποκάλυψη της δράσης της Οργάνωσης, είχε πραγματοποιηθεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) στις 27 Φεβρουαρίου 2024, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα και σε καταστήματα κράτησης στην επαρχία, για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Για την υπόθεση κατηγορούνται -10- ημεδαποί, από τους οποίους -6- συνελήφθησαν ενώ οι -4- είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης.

Ειδικότερα, κατηγορούνται για –κατά περίπτωση- συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αξιόποινη υποστήριξη και παροχή ουσιωδών πληροφοριών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις και συγκεκριμένα:

1) αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε την 12-02-2024,

2) έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα την 25-01-2024,

3) έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 13-11-2023 σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται εταιρεία,

4) ρίψη χειροβομβίδας την 08-07-2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι και

5) ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 24-06-2023 σε αυλή οικίας στη Λάρισα.

 

ΤΑ ΕΥΡΥΜΑΤΑ

 

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορους χώρους μεταξύ των οποίων 3 κελιά καταστημάτων κράτησης και 9 οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ημιαυτόματο όπλο,
  • -3- πιστόλια,
  • περίστροφο,
  • καραμπίνα,
  • εξαρτήματα όπλων,
  • ποσότητες εκρηκτικής ύλης,
  • φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
  • κινητά, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και φορητά μέσα αποθήκευσης (usb),
  • μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών,
  • -2- αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα και
  • χειρόγραφες σημειώσεις.

Οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες έκνομες ενέργειες συνεχίζονται.

Παρόμοια Άρθρα

Των φρονίμων τα παιδιά στον Πύργο…

Σαρώνει η Ομικρον στο πέρασμά της. Δείτε τους αριθμούς στην Αχαϊα

Χρήστος Βεργαναλάκης

«Μαζί με το Club Mediterranee κάηκαν και οι αναμνήσεις μας»!

Χρήστος Βεργαναλάκης