Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτική

Στ. Τζουμάκης από Αγρίνιο: Να φτιάξουμε ένα μεγάλο πλειοψηφικό πολιτικό και εκλογικό κόμμα

Το Αγρίνιο ήταν η πρώτη στάση του υποψηφίου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Τζουμάκα, ενώ οι επόμενες στάσεις του είναι η Άρτα και τα Γιάννενα, στο πλαίσιο της περιοδείας που ξεκίνησε για την διεκδίκηση της Προεδρίας του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές της 10ης Σεπτεμβρίου.

Κατά την παραμονή του στο Δημοτικό καφενείο στην πλατεία Δημοκρατίας, ο κ. Τζουμάκας τόνισε πως η υποψηφιότητα του για τη θέση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αποσκοπεί στο να αναλάβει την ευθύνη με γνώση, εμπειρία και εντιμότητα στην αλλαγή πορείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε κοινή όμως πορεία με την Πολιτική Γραμματεία, την Κεντρική Επιτροπή, τους βουλευτές και τις Οργανώσεις.

«Θέλουμε για τον ΣΥΡΙΖΑ στρατηγική πολιτικής πλειοψηφίας και νίκης, ως κυβερνητικό κόμμα που να εκφράζει την πλειοψηφία του λαού και γενικότερα του προοδευτικού κινήματος, μέσα και έξω από τη χώρα» τόνισε ο κ. Τζουμάκας δίνοντας έτσι το «στίγμα» του πως θα κινηθεί ο προεκλογικός του λόγος και η προεκλογική του τακτική και στρατηγική, συμπληρώνοντας πως:«ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δυνάμεις του πρέπει να συμπορεύονται ισότιμα στη βάση αρχών, αξιών και ενός κοινού πολιτικού σχεδίου για τη χώρα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται πολιτική αυτονομία, σχέδιο και επιλογές για μια πολιτική νίκης στις επόμενες εκλογές, μπορούμε στο ΣΥΡΙΖΑ να ανακάμψουμε, να δημιουργήσουμε πλαίσιο αξιοπιστίας. Πρώτα η Πολιτική, πρώτα η Οικονομία, πρώτα η Κοινωνία.

Έχουμε δυνατότητες με κουλτούρα πλειοψηφίας. Το πρώτο ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο αυτοπροσδιορισμός στην πολιτική μας φυσιογνωμία, αλλά χρειαζόμαστε μεγάλες κοινωνικές και παραγωγικές συμμαχίες και γι αυτό καλώ κάθε προοδευτικό άνθρωπο να λάβει μέρος σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση για να φτιάξουμε ένα μεγάλο πλειοψηφικό πολιτικό και εκλογικό κόμμα»

επεσήμανε ο κ. Τζουμάκας, για τον οποίο πολιτική σημαίνει πως έχω αυτοπροσδιορισμούς, σχέδιο, θέσεις, πρωτοβουλίες και δημιουργία γεγονότων, με σκοπό πάντα τη δημιουργική αγωνιστική στάση και την επιδίωξη λύσεων που αφορούν την πλειοψηφία του κόσμου.

Στην κούρσα της ηγεσίας οι διεκδικητές είναι: Ε. Αχτσιόγλου, Ευ. Τσακαλώτος, Ν. Παππάς και Στ. Τζουμάκας, ενώ η εκλογή του Προέδρου θα γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου.

Παρόμοια Άρθρα

Η Παρασκευή δωρίζει τα μαλλιά της για ιερό σκοπό

Χρήστος Βεργαναλάκης

Μπούκαραν σε σπίτι αστρολόγου και άρπαξαν 100 χιλιάρικα μετρητά και κοσμήματα αξίας 1 εκατ. ευρώ!!!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Περαστικά στον Θεοφιλέστατο απο την Χριστίνα Αλεξοπούλου

Δημητρίου