Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτισμός

ΣΤΟ “ΚΕΦΑΛΟΣΚΑΛΟ” ΤΗΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΟΙ “ΣΦΗΓΚΕΣ”!

Μια υποδειγματική, σε διοργάνωση και έμπνευση εκδήλωση, παρουσίασαν το βράδυ της Πέμπτης οι “ΣΦήγΚΕΣ” με το εντυπωσιακό δρώμενό τους «Σκάλες 2024».
Η κλίμακα της Τριών Ναυάρχων, πλημμύρισε από χρώματα, χαμόγελα και μηνύματα εξωστρέφειας, βασισμένη σε μια ιδέα της Βικτωρίας Αγγελοπούλου και με την συνδρομή εκατοντάδων “ΣΦηγΚΩΝ”. Έγινε σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την υποστήριξη της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας.
Η εκδήλωση, που ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2024, προσέλκυσε πλήθος κόσμου και είχε κεντρική αναφορά στην Όπερα του Verdi «AIDA»
Με τις “ΣΦήγΚΕΣ” συνέπραξαν τμήματα της Σχολής χορού M.A School of Performing Arts και μέλη των πληρωμάτων 94 και 210.
Μετά την Τριών Ναυάρχων το δρώμενο αναπτύχθηκε στους δρόμους της Πάτρας με παρέλαση των μελών του θιάσου ακολουθώντας τη διαδρομή Περιμετρική Υψηλών Αλωνίων-Γούναρη-Κορίνθου- Πλατεία Γεωργίου Α΄.
Στην πλ. Γεωργίου Α΄, οι συντελεστές παρουσίασαν αποσπάσματα από το δρώμενο και φωτογραφήθηκαν σε εντυπωσιακές λήψεις με φόντο την πρόσοψη του φωταγωγημένου Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων», εμβληματικό χώρο της Πάτρας που άνθησε η όπερα και συνδέθηκε με την ιστορία του Καρναβαλιού.
Η παρουσίαση του δρωμένου «Σκάλες 2024» από τις ΣΦήγΚΕΣ ανέδειξε για 3η συνεχή χρονιά μέσα από δράσεις πολιτισμού σε ανοιχτούς χώρους, τοπόσημα και ομορφιές της πόλης μας.
Διασκευή –Σενάριο : Βικτωρία Αγγελοπούλου
Σκηνοθεσία : Τζίμης Πολίτης
Χορογραφίες: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου
Τοιχογραφίες: Βασίλης Ρουτζομάνης, Βικτωρία Αγγελοπούλου, Ασημάκης Στρατογιάννης
*Οι φωτογραφίες είναι του Βασίλη Παπαϊωάννου.

Παρόμοια Άρθρα

ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ; ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ

Η σύζυγος του Σπύρου Φωκά: Πέθανε στην αγκαλιά μου…

Χρήστος Βεργαναλάκης

Παντρεύτηκαν υπό άκρα μυστικότητα Κωνσταντίνος Πλεύρης και Τζόρτζια Σιακαβάρα

Καρβουνιάρης