Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Στις ράγες από την Τετάρτη και ο Προαστιακός Πάτρας

Ξεκινούν από την Τετάρτη 22 Μαρτίου τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού, ανάμεσά τους και τα δρομολόγια του προαστιακού της Πάτρας. Οι αμαξοστοιχίες θα κινούνται σε διαφορετικές ώρες τη νύχτα, ώστε να μην υπάρχει το ενδεχόμενο να διασταυρωθούν, σε σημεία όπου υπάρχει μονοδρόμηση της γραμμής.

Σε όλα τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού, θα υπάρχουν αυστηρά, δύο μηχανοδηγοί και τουλάχιστον ένας συνοδός, ενώ θα υπάρχουν δύο σταθμάρχες, σε σταθμούς όπου μέχρι τώρα, ήταν μόνο ένας.

Έχει αποφασιστεί επίσης να γίνονται ασκήσεις ετοιμότητας επί χάρτου αλλά και στο πεδίο με σενάρια αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και θα συμμετέχουν Αστυνομία, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ.

Ποια δρομολόγια ξεκινούν 

  • Ο Προαστιακός Πειραιάς – Αεροδρόμιο – Λιόσια – Χαλκίδα
  • Το τμήμα Θεσσαλονίκη – Φλώρινα & Δράμα
  • Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη
  • ο Προαστιακός Πάτρα – Ρίο
  • Παράλληλα θα ξεκινήσουν δύο ζεύγη εμπορικών αμαξοστοιχιών.

Τα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των τρένων

Θα κινούνται σε διαφορετικές ώρες τη νύχτα ώστε να μην υπάρχει το ενδεχόμενο να διασταυρωθούν σε σημεία όπου υπάρχει μονοδρόμηση της γραμμής (όπως στο τμήμα Οινόη – Τιθορέα όπου γίνονται εργασίες για την τηλεδιοίκηση).

Από αύριο θα υπάρχουν σε όλα τα δρομολόγια και του προαστιακού αυστηρά δύο μηχανοδηγοί και τουλάχιστον ένας σύνοδος αλλά και δύο σταθμάρχες σε σταθμούς όπου μέχρι τώρα ήταν ένας όπως σε Παλαιοφάρσαλο, Λιτόχωρο, Πλατύ.

Παρόμοια Άρθρα

Οι Ηλείοι της Βοστώνης ήρθαν από τις ΗΠΑ στη Γαστούνη και είδαν τον δήμαρχο!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Πάτρα – Φωτος

Δημητρίου

Πανικός στον Πύργο! Νέοι και νέες στο πλευρό του Τάκη Αντωνόπουλου

Χρήστος Βεργαναλάκης