Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Σοβαρό πρόβλημα ασφάλισης για 30.000 επαγγελματίες από την Αχαϊα

Χωρίς ασφαλιστική ικανότητα θα μείνουν σε λίγες ημέρες 30.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες από την Αχαϊα, καθώς η κυβέρνηση δεν φέρεται διατεθειμένη να δώσει νέα παράταση σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 733.000 μη μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες σε όλη την Ελλάδα, με οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, από την 1η Μαρτίου δεν θα έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε ιδιώτες γιατρούς και θα αναγκάζονται να καταφεύγουν στα δημόσια νοσοκομεία.

Το συνολικό χρέος στο ΕΦΚΑ ανέρχεται στα 47,16 δισ. ευρώ, μόνο τα 6,79 δισ. ευρώ αφορούν οφειλέτες με χρέος έως 15.000 ευρώ και από αυτούς περίπου 165.000 ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν χρέος μέχρι 500 ευρώ, πρόκειται δηλαδή για χρέη προερχόμενα από μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες.

Το παράδοξο λοιπόν είναι ότι από την μία πλευρά πιέζονται οι οφειλέτες να αποπληρώσουν τις οφειλές τους ή να ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων και από την άλλη, σύμφωνα με τον Ν.4670/2020 (νόμος Βρούτση), αυξήθηκαν και φέτος οι εισφορές για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες.

Ταυτόχρονα οι ελεύθεροι επαγγελματίες φέτος θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον νέο τρόπο της τεκμαρτής φορολόγησής τους, κάτι που σημαίνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία θα κληθεί να πληρώσει μεγαλύτερο φόρο, με συνέπεια να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στην καθημερινότητα.

Παρόμοια Άρθρα

Εχει λυσσάξει ο Καραγεωργόπουλος να μην ξαναβγεί ο Πελετίδης!

Αίγιο: τους βούτηξαν την ώρα που έκλεβαν καύσιμα από λεωφορείο

Χρήστος Βεργαναλάκης

Ο Κούγιας φωτογραφίζει την Τατιάνα Στεφανίδου για την αποφυλάκιση Λάμπρου Μιχαλόπουλου

Χρήστος Βεργαναλάκης