Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Σε ποια θέση πλασαρίστηκε στην παγκόσμια κατάταξη το Πανεπιστήμιο Πατρών

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών όχι μόνο πέτυχε τον αρχικό στόχο που είχε βάλει για το Ιδρυμα, αλλά τον ξεπέρασε! Σε συνέντευξη του τον Οκτώβριο του 2020, είχε δηλώσει:

«Υπάρχει ένας σχεδιασμός που στοχεύει στη διεθνή καταξίωση και καθιέρωση του Πανεπιστημίου Πατρών, την κατάταξη σταθερά σε όλες τις διεθνείς κατατάξεις στα πρώτα 1.000, με επόμενο στόχο στα 800 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου».

Όμως προ ημερών η κατάταξη ανέδειξε το Πανεπιστήμιο Πατρών στην 4η θέση στην Ελλάδα και στην 587η θέση στον κόσμο, μεταξύ συνολικά 12.000 πανεπιστημίων!

Πρόκειται για μια ακόμα αξιοπρόσεχτη επιτυχία – επιβράβευση, που αποδεικνύει το μέγεθος του επιστημονικού έργου που πραγματοποιείται από το αξιέπαινο ανθρώπινο δυναμικό του ιδρύματος της πόλης μας.

Η κατάταξη των Πανεπιστημίων ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες με βάση την κατάρτιση από τη Cybermetrics (CCHS), μια μονάδα του Ισπανικού Εθνικού Κέντρου Ερευνών (Spanish National Research Council – CSIC), που αποτελεί και το κύριο ερευνητικό ίδρυμα της Ισπανίας.

Σε ανάρτησή του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου ΠατΣεμρών Χρήστος Μπούρας, ανέφερε: «Το Πανεπιστήμιο Πατρών στη θέση 587 μεταξύ 12.000 Πανεπιστημίων στο κόσμο και 4ο στην Ελλάδα. Στην κατάταξη περιλαμβάνονται περίπου 12.000 Πανεπιστήμια παγκοσμίως, από τα 31.000 από 200 χώρες, για τα οποία συγκεντρώθηκαν στοιχεία.

Ανάμεσα σε αυτά, βρίσκονται συνολικά 65 Ελληνικά Πανεπιστήμια, δημόσιοι οργανισμοί εκπαίδευσης, αλλά και Κολλέγια και Ιδιωτικοί Φορείς Κατάρτισης. Θερμά συγχαρητήρια σε όσους εργάσθηκαν για αυτή την επιτυχία του Πανεπιστημίου μας»!

Παρόμοια Άρθρα

Κάηκαν ζωντανές σε αποκλεισμένο λόγω χιονιού Μοναστήρι

Χρήστος Βεργαναλάκης

Αυγερινοπούλου: Το τρένο από την Πάτρα να φτάσει και σε Κρέστενα και Ζαχάρω

Πανεπιστήμια: Σε αυτές τις Σχολές μπήκαν λιγότεροι από 10 εισακτέοι!!! Και Ζάκυνθος, Μεσολόγγι…

Χρήστος Βεργαναλάκης