Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Σε πλήρη επιφυλακή σήμερα λόγω καύσωνα το Νοσοκομείο και το ΙΚΑ Αγ. Αλεξίου

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας συγκάλεσε χθες σύσκεψη με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών, δίνοντας κατευθύνσεις για την αντιμετώπιση αυξημένων περιστατικών που μπορεί να προκαλέσει ο καύσωνας.

Σε πλήρη ετοιμότητα είναι τα νοσοκομεία της Πάτρας, το ΕΚΑΒ, καθώς και το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα, που εφημερεύει και Σαββατοκύριακο.

Ηδη, τα νοσοκομεία της περιοχής μας έχουν δεχτεί αρκετά περιστατικά ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, με αναπνευστικά προβλήματα, αιφνίδια απώλεια αισθήσεων, καρδιολογικές επιπλοκές και αφυδάτωση.

«Οι οδηγίες που μας δόθηκαν είναι συγκεκριμένες» μας είπε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης: «Ολες οι υγειονομικές μας μονάδες να είναι σε πλήρη ετοιμότητα, με κλιματιζόμενους όλους τους θαλάμους νοσηλείας, τα ιατρεία και όλους τους χώρους όπου κινούνται ασθενείς και υγειονομικό προσωπικό. Οι άδειες να είναι υπό πλήρη έλεγχο, υπό την έννοια ένα νοσοκομείο να μπορεί να καλύψει τυχόν αυξημένες διακομιδές.

Και φυσικά, το ΕΚΑΒ να έχει σε ετοιμότητα όλες τις δυνάμεις του για άμεση ανταπόκριση σε κάθε κλήση που θα δεχτεί. Η αγωνία του Υπουργείου και η δική μας, είναι να μην υπάρξει κανείς συμπολίτης μας που δεν θα έχει τη δέουσα φροντίδα».

Με εντολή του κ. Καρβέλη, τεχνικά κλιμάκια έχουν ελέγξει τις νοσηλευτικές μονάδες, ώστε να είναι πλήρως καλυμμένες από κλιματιστικά σώματα.

Εκτός από τα νοσοκομεία, με πλήρη υγειονομικό προσωπικό εφημερεύει σήμερα, όπως και κάθε Σαββατοκύριακο, το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα. «Ολοι οι συνάδελφοι είναι σε ετοιμότητα και παρέχουν άμεση κάλυψη στους συμπολίτες μας, χωρίς ταλαιπωρία και αναμονή.

Επομένως, εάν κάποιος συμπολίτης αισθανθεί κάποια από τα περιγραφόμενα συμπτώματα που σχετίζονται με θερμοπληξία, να μετακινηθεί άμεσα στο Κέντρο μας είτε με ιδιωτικό μέσο είτε με το ΕΚΑΒ, ανάλογα πάντα με την κατάστασή του», μας είπε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας, Χαράλαμπος Μπακόπουλος.

Σε κατάσταση συναγερμού, στην κατηγορία 5 κινδύνου πυρκαγιάς, τίθενται οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Ηλείας, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Ανακοίνωση για τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς εξέδωσε και το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων.

«Λόγω υψηλού κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή μας σήμερα (κατηγορία κινδύνου 4) και για όσες ημέρες η περιοχή μας ανήκει στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου 4 το Γραφείο μας εφιστά την προσοχή των πολιτών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μάλιστα, για προληπτικούς λόγους, απαγορεύει την κυκλοφορία οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε δασικούς δρόμους στις εξής περιοχές:
⦁ Τ/Κ Καλλιθέας από Γήπεδο και άνω & από Δεξαμενή και άνω
⦁ Πευκόδασος Δασυλλίου του Δήμου Πατρέων& Πευκόδασος περιοχής Γηροκομείου
⦁ Πευκοδάσος Κεφαλοβρύσου Κρήνης. (Δασικό οδικό δίκτυο και αντιπυρικές ζώνες)
⦁ Από Αγιο Κωνσταντίνο προς Ιερά Μονή Ομπλού (Κρήνη)
⦁ Δάσος Καρκαλός Ανω Καστριτσίου σε θέσεις Μοχλός-Χάραδρος-Πασχαλιάνοι-Αγ. Παρασκευή-Γεφύρι Σώφαινας-Μοχλός.
⦁ Ιππικός Ομιλος Πλατανιού έως Ανω Καστρίτσι.
⦁ Δρέπανο – Αγιος Γεώργιος-Ανεμοδούρι (Καϊμακά)

Η απαγόρευση ξεκινάει από τις 21.00 μ.μ. έως τις 06.00 π.μ.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι κτηματίες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής και όσοι κινούνται σε εθνικούς, επαρχιακούς και ασφαλτοστρωμένους δημοτικούς δρόμους.

Παρόμοια Άρθρα

Στη Σύνοδο Κορυφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Καρβουνιάρης

Ο Γιάννης Καρβέλης στη Λευκάδα, αλλά με κοστούμι, όχι με μαγιό!!!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Ερώτηση του Άγγελου Τσιγκρή για τις στέγες αμιάντου στον Αγίο Νεκτάριο της Πάτρας

Nikoleta