Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτική

Ρουκέτα πέταξε ο Μαρ. Σκανδάμης για…προδότες στο ΠΑΣΟΚ Αχαϊας!!!

Βόμβα έριξε με άρθρο του ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα και τομεάρχη προστασίας του πολίτη του κόμματος Μαρίνος Σκανδάμης με το οποίο βάλει ευθέως κατά στελεχών του κόμματος στην περιοχή.

Ο Μαρίνος Σκανδάμης μιλά ανοιχτά για πρωτοκλασάτα στελέχη της περιοχής με ρόλο στα κεντρικά όργανα του κόμματος, αλλά και στελέχη της Νομαρχιακής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, που στηρίζουν τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη!

Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στο κείμενό του αφήνει αιχμές για “υπόγειες διαδρομές”, σημειώνοντας πως “έχουν βαθιά στρατηγική σχέση πολιτικής συνδιαλλαγής με τον κ. Φαρμάκη, σχέση δηλαδή που ξεκίνησε στις εκλογές του 2019 και είναι ακόμη ισχυρότερη τώρα”, γεγονός που όπως υποστηρίζει θα είναι υποκριτικό , κάτω από αυτές τις συνθήκες να μιλά κάποιος για ελπιδοφόρα προοπτική περιφερειακής καθόδου του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Σκανδάμης δεν αναφέρεται απλά σε μια συνδιαλλαγή, αλλά σε μια πολιτική τακτική “ο κ. Λοβέρδος αποχώρησε από το κόμμα, όχι όμως και αυτοί που με κεντρική ανοχή ( ; ) χρησιμοποιούν τοπικά τις ίδιες πολιτικές πρακτικές” τονίζει.

Είναι βέβαιο πως η κίνηση του στελέχους του ΠΑΣΟΚ δεν είναι τυχαία, ούτες ο χρόνος που επιλέγη. Δεδομένου ότι τις τελευταίες ημέρες διακινείται η πληροφορία στα δημοσιογραφικά γραφεία και έχουν δημοσιευθεί και σχετικά ρεπορτάζ για την ενδεχόμενη κάθοδο του Μαρίνου Σκανδάμη ως επικεφαλής συνδυασμού για την περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας.

Οταν λοιπόν γίνεται αναφορά για “Πήλιους Γούσηδες” μέσα στο κόμμα, διαφαίνεται πως το πρόβλημα που υπάρχει θα προκαλέσει εσωτερικές αναταράξεις με άγνωστα αποτελέσματα.

Το επίμαχο άρθρο Σκανδάμη: 

Ειδικά μάλιστα στην Αχαΐα όπου υπάρχουν πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ με κομβικούς ρόλους στο Πολιτικό Συμβούλιο, στην ΚΠΕ και στη Νομαρχιακή Επιτροπή όπου έχουν βαθιά στρατηγική σχέση πολιτικής συνδιαλλαγής με τον κ. Φαρμάκη, σχέση δηλαδή που ξεκίνησε στις εκλογές του 2019 και είναι ακόμη ισχυρότερη τώρα, το να ομιλεί κανείς για ελπιδοφόρα περιφερειακή κάθοδο του ΠΑΣΟΚ, μοιάζει κατ’ ελάχιστον ρομαντικό, αν δεν είναι υποκριτικό.

Ο κ. Λοβέρδος αποχώρησε από το κόμμα, όχι όμως και αυτοί που με κεντρική ανοχή ( ; ) χρησιμοποιούν τοπικά τις ίδιες πολιτικές πρακτικές.

Γι’ αυτό και η συζήτηση για ανάδειξη υποψηφιοτήτων στις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα πρέπει να λάβει υπόψη της μεταξύ άλλων και τις εξής παραμέτρους:

α) έχει τη θέληση το ΠΑΣΟΚ να απομονώσει τα μέλη του – στρατηγικούς συμμάχους του κ. Φαρμάκη;

β) θα απευθυνθεί για την ανεύρεση υποψηφίου Περιφερειάρχη κατά σειρά προτεραιότητας στους νυν βουλευτές της Περιφέρειάς μας (για αυτονόητους λόγους δεν μπορεί να είναι υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου), στις δύο περιφερειακές μας ομάδες, και στους λοιπούς υποψηφίους βουλευτές κατά σειρά κατάταξης τους ώστε να καταγραφεί η όποια διαθεσιμότητα με σαφή τρόπο;

γ) θα ακουστεί η φωνή των εν ενεργεία δημάρχων μας;

δ) θα ερευνηθεί η πιθανότητα μετωπικού σχήματος με τη συμμετοχή προσώπων και από άλλους πολιτικούς χώρους με κεντρώα, αριστερή και οικολογική καταγωγή για την δημιουργία όρων ανατροπής της ηγεμονίας της ΝΔ;

Από την απάντηση που θα δώσουμε θα κριθεί η προοπτική μας και κυρίως, αν όλοι σωστά έχουμε αντιληφθεί ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές ενσωματώνουν ευρύτερες προκλήσεις.

Παρόμοια Άρθρα

Μεγάλες και πικρές αλήθειες που μόνο ο Πελετίδης λέει ευθέως!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Ο Πελετίτης «τη χώνει» σε Ζαϊμη και Μαστοράκου για προσπάθεια καπελώματος του Καρναβαλιού

Χρήστος Βεργαναλάκης

Κ. Πελετίδης για Ανδρέα Αντωνόπουλο: Βάδισε πάντα με το κεφάλι ψηλά και το μέτωπο καθαρό