Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πολιτισμός και αλληλεγγύη στην Ιχθυόσκαλα

Με το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Έρωτας στα χιόνια» το οποίο θα παρουσιαστεί σε …μικρούς καιμεγάλους με τη μορφή θεατρικού αναλόγιου, συνεχίζονται στις 8.30 το βράδυ της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου στο «Σπίτι των Χριστουγέννων» στην «Ιχθυόσκαλα», οι εκδηλώσεις που διοργανώνει για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ο Πολιτιστικός Οργανισμός και ο Δήμος Πατρέων.

Μέσα από την ιστορία ενός βασανισμένου και αυτοενοχοποιημένου γέροντα, παρουσιάζει την κενότητα του ανθρώπου όταν επέλθει ο ψυχικός μαρασμός, που μάταια κι απελπισμένα, αναζητά με κάθε δυνατό τρόπο , την ζωογόνα ουσία, τον έρωτα …!

Την υλοποίηση του καλλιτεχνικού εγχειρήματος υπογράφουν ο Στέλιος Σοφός ως αφηγητής και ο Ευγένιος Βούλγαρης ως μουσικός εκτελεστής της δικής του σύνθεσης.

🎄 ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΔΑΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

Με την προσέλευση για μία ακόμα ημέρα δεκάδων παιδιών συνεχίστηκαν το απόγευμα της Τρίτης 20 Δεκεμβρίου στον Πολυχώρο της «Ιχθυόσκαλας» οι εκδηλώσεις που φιλοξενούνται στο «Σπίτι των Χριστουγέννων».

Τα παιδιά «μυήθηκαν» στην εικαστική δημιουργία με τους καθηγητές του εικαστικού εργαστηρίου να τα κατευθύνουν και να τα φέρνουν σε άμεση επαφή με τις εικαστικές τέχνες.

Είχε προηγηθεί η πραγματοποίηση παράστασης θεάτρου Σκιών με τον Καραγκιοζοπαίχτη Χρήστο Καλπουζάνη να παρουσιάζει το έργο «Τα καινούργια ρούχα του Αη-Βασίλη».

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό της Δήμου Πατρέων.

Παρόμοια Άρθρα

Για τον δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι: Πολίτες παίρνουν «το νόμο» στα χέρια τους!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Πένθος στη Δυτική Αχαϊα για το θάνατο του Νίκου Χρυσανθακόπουλου

Χρήστος Βεργαναλάκης

Η «Ψυχρή Λίμνη», που ισοπέδωσε τη Γερμανία, έρχεται στην Ελλάδα: πού θα χτυπήσει και πότε

Χρήστος Βεργαναλάκης