Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΓΑΣ: Bανδάλισαν ξανά τον ανδριάντα του Μιχαλακόπουλου!

Για ακόμα μια φορά, ο ανδριάντας του Αχαιού πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Ανδρέα Μιχαλακόπουλου, έγινε στόχος των γνωστών αγνώστων, που τον βανδάλισαν με τον χειρότερο τρόπο.

Με γαλάζιες μπογιές αμαύρωσαν το σώμα και το κεφάλι του ανδριάντα, δημιουργώντας τη χειρότερη εικόνα αισθητικά και πολιτιστικά. Ο ανδριάντας έχει υποστεί πολλές φθορές από τις κατά καιρούς επιθέσεις που έχει δεχθεί, ενώ και στατικά είναι επίφοβος, αφού η βάση του είναι σαθρή και κουνιέται, με ό,τι κίνδυνο συνεπάγεται αυτό για τα παιδιά που παίζουν εκεί και για τους περαστικούς.

 

Είναι η πολλοστή φορά που ο ανδριάντας του Μιχαλακόπουλου, όπως και άλλα στοιχεία της πολύπαθης πλατείας Όλγας (Εθνικής Αντιστάσεως), όπως το σιντριβάνι, το μνημείο της εθνικής αντίστασης, τα παγκάκια, τα παρτέρια και οι κολώνες ηλεκτροφωτισμού, καταστρέφονται από ανεγκέφαλους.

Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά, ότι οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής, έχουν απόλυτο δίκιο όταν κάνουν λόγο για μία παρατημένη και υποβαθμισμένη πλατεία, που λειτουργεί σε καθεστώς ασυδοσίας από μπαχαλάκηδες και περιθωριακούς.

Η δημοτική περιουσία απροστάτευτη στην Πάτρα, να θυμίζει πραγματικά «ξέφραγο αμπέλι»….

Ως πότε;

Παρόμοια Άρθρα

Τα εύσημα της Παναχαϊκής στους διαιτητές

Δημητρίου

ΕΞΕΛΙΞΗ: ΣΤΟ Β΄ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Ο ΣΒΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ

Επιμένει έμμεσα ο Λιάγκας πως έβγαλε στον αέρα τη γιαγιά του Κασσελάκη!

Χρήστος Βεργαναλάκης