Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Κατέρρευσε στη Ρήγα Φεραίου- Δεν μπορούσε να περάσει το ασθενοφόρο

Κινητοποίηση του ΕΚΑΒ το απόγευμα της Δευτέρας στο κέντρο της Πάτρας, καθώς άνδρας κατέρρευσε την ώρα που βρισκόταν σε κατάστημα αρτοζαχαροπλαστικής  στον πεζόδρομο της Ρήγα Φέραιου.

Βρέθηκε ξαφνικά στο έδαφος, προκαλώντας αναστάτωση  στους περαστικούς αλλά και τους θαμώνες των καφετεριών. Άμεσα έσπευσε μηχανή του ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο, το οποίο τον παρέλαβε για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, το ασθενοφόρο δεν είχε πρόσβαση στον πεζόδρομο της Παντανάσσης. Ευτυχώς, που υπήρξε η μηχανή άμεσης επέμβασης με τον δικυκλιστή, ο οποίος έφθασε στο σημείο και προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στον άνδρα, ο οποίος φέρεται να είχε υποστεί επιληπτικό επεισόδιο και ήταν αναγκαία η διακομιδή του στο Νοσοκομείο.

Το πλήρωμα διασωστών του ασθενοφόρου αναγκάστηκε να μεταβεί με τα πόδια στο σημείο που ήταν το περιστατικό, μεταφέροντας το φορείο με τις ρόδες για να παραλάβει τον ασθενή και να τον οδηγήσει στο ασθενοφόρο που ανέμενε επί της οδού Μαιζώνος.

Αυτό, διότι, όπως μας ανέφεραν, δεν ήταν εφικτή η πρόσβαση του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στον πεζόδρομο της Παντανάσσης ούτε από το ύψος της Μαιζώνος διότι ο Δήμος έχει τοποθετήσει παγκάκια και γλάστρες και λόγω και της ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων ούτε από το ύψος της Αγίου Ανδρέου, εξαιτίας των τεντών που υπάρχουν.

«Τι θα συνέβαινε εάν το περιστατικό ήταν πιο σοβαρό; Εάν κάποιος είχε υποστεί ανακοπή και ο χρόνος ήταν πολύτιμος για την ζωή του;» αναρωτιόντουσαν οι πολίτες που ήταν παρόντες στο περιστατικό. Και συμπλήρωναν, πως επιβάλλεται να υπάρξει παρέμβαση ώστε τα οχήματα πρώτων βοηθειών (ασθενοφόρα και πυροσβεστικά) να μπορούν να ει- σέρχονται στον πεζόδρομο απροσπέλαστα για να σώσουν ζωές αλλά και περιουσίες σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη.

Πηγή: thebest.gr

Παρόμοια Άρθρα

Πυρκαγιά στη Μανωλάδα σε παράπηγμα εργατών…

Λιτανεία στην Αγυιά για τον Αγιο Κωνσταντίνο – Φωτος

Δημητρίου

Πρωτόκολλο συνεργασίας από Κατσανιώτη και Ζέττα Μακρή

Δημητρίου