Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Ο Χρ. Χριστοδουλόπουλος εξελέγη νέος πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ηλείας

Ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος είναι ο νέος Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ηλείας για τα επόμενα πέντε χρόνια, με τον Δήμαρχο Πηνειού Αλέξη Καστρινό να εκλέγεται στη θέση του Αντιπροέδρου.

Οι εκλογές διεξήχθησαν το μεσημέρι κατά την πρώτη συνεδρίαση του Φορέα, στην οποία συμμετείχαν και τα 16 μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ανάμεσά τους φυσικά και οι 7 Δήμαρχοι της Ηλείας.

Αναλυτικά συμμετείχαν, από τον Δήμο Πύργου οι Στάθης Καννής, Βασίλης Παναγόπουλος, Νίκος Θεοδώρου, Βασίλης Φάμελος – Τάκης Αντωνακόπουλος, από τον Δήμο Ήλιδας οι Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, Γιάννης Αθανασόπουλος – Γιάννης Λυμπέρης, από τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης οι Γιάννης Λέντζας, Παναγιώτης Βαγγελάκος – Βασίλης Τσιρίκος, από τον Δήμο Πηνειού οι Αλέξης Καστρινός, Νίκος Θεοδωρόπουλος, από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας ο Άρης Παναγιωτόπουλος, από τον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ο Σάκης Μπαλιούκος και από τον Δήμο Ζαχάρως ο Κώστας Μητρόπουλος.

Αμέσως μετά την εκλογή του στην θέση του Προέδρου, ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, δήλωσε τα εξής: «Είναι αυτονόητο ότι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Είμαστε και οι επτά Δήμοι της Ηλείας μία γροθιά, όλοι μαζί για να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε αυτό το σοβαρό ζήτημα που είναι η διαχείριση των απορριμμάτων.

Μέχρι τώρα, με την ενότητα όλων και τη συλλογική μας προσπάθεια τα προηγούμενα χρόνια, έχουμε επιτύχει ότι έχουμε επιτύχει και είναι ήδη αρκετά. Το εργοστάσιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην Τριανταφυλλιά ήταν το τέταρτο στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε και αυτό -πιστεύω- ότι λέει πολλά.

Όλοι μαζί και πάλι, αρχής γενομένης από σήμερα, θα προσπαθήσουμε -πρωτίστως- να γίνει το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, προκειμένου να μειωθεί το κόστος των απορριμμάτων, μέσω της αφαίρεσης των ποσοτήτων των ανακυκλώσιμων.

Πλέον, με το ΚΔΑΥ, όλοι οι Δήμοι θα έχουν συμφέρον να αυξήσουν το ποσοστό της ανακύκλωσης στους δήμους, για να μειωθεί και το κόστος των απορριμμάτων. Επίσης, όλοι μαζί θα παλέψουμε και θα διεκδικήσουμε όλα όσα αναλογούν στην Ηλεία και στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Νομού, ανοίγοντας μια νέα συζήτηση με την κοινοπραξία για να δούμε τι θα γίνει με το τιμολόγιο.

Παρόμοια Άρθρα

Παρών ο Πελετίδης στη ΔΕΗ στη διαμαρτυρία του Εργατικού Κέντρου

Χρήστος Βεργαναλάκης

Ετοιμοι για επανάσταση οι κάτοικοι της Παραλίας γιατί φοβούνται το Πράσινο Σημείο!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Ο συγκλονιστικός κόσμος της Πανάχας αξίζει μόνο μπράβο!

Δημητρίου