Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτική

Ο Χρήστος Οικονόμου στο πλευρό του Βασίλη Αϊβαλή για δημοτικός σύμβουλος

Ο Χρήστος Οικονόμου, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Αχαϊας και υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΣΕ στην Πάτρα κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον υποψήφιο Δήμαρχο Βασίλη Αϊβαλή.

Και σε δήλωσή του αναφέρει:

«Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη, δηλώνω παρών και θα είμαι ενεργός στον μέγιστο θεσμό της τοπικής δημοκρατίας, την αυτοδιοίκηση.

Θα είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Πατρέων με τον συνδυασμό « ΠΑΤΡΑ- ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ» και επικεφαλής τον φίλο, συνάδελφο μηχανικό και πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΔΕ Βασίλη Αϊβαλή.

Είναι γενικευμένη η άποψη ότι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, η Πάτρα μας, ζει, μέσα από πολιτικές οπισθοδρόμησης, μια παρατεταμένη μιζέρια και παρακμή.

Αρκεί μια βόλτα στον Δήμο μας προκειμένου να διαπιστώσει κανείς ποικίλα προβλήματα και αδυναμίες που χρονίζουν όπως είναι η έλλειψη σύγχρονου και γρήγορου τρένου για τη διασύνδεση της Πάτρας μας με την υπόλοιπη Ελλάδα, οι προβληματικοί δρόμοι, τα περιορισμένα πεζοδρόμια, το τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα και η παράνομη στάθμευση, η έλλειψη διασύνδεσης του παραλιακού μετώπου με τον αστικό ιστό στο μεγαλύτερο τμήμα του, η προβληματική διασύνδεση του αστικού και περιαστικού ιστού της Πάτρας με το Πανεπιστήμιο Πατρών, το άλυτο πρόβλημα των απορριμμάτων, η κατασκευή νέων χώρων στάθμευσης, η αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας, η επέκταση του σχεδίου πόλης, το δίκτυο φυσικού αερίου, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού, η ανακατασκευή ο εκσυγχρονισμός και η αύξηση της χωρητικότητας της μαρίνας, οι συνδυασμένες μεταφορές.

Δεν είναι επίτευγμα για μια σύγχρονη πόλη, οι σημειακές ασφαλτοστρώσεις, οι σημειακές αναπλάσεις, τα πυροτεχνήματα στο Καρναβάλι, οι πορείες εναντίωσης σε κεντρικές πολιτικές αποφάσεις, οι διαδηλώσεις ή ένας ημιτελής και μη ασφαλής ποδηλατοδρόμος.
Η Πάτρα πρέπει να ξανασταθεί στα πόδια της και να αλλάξει σελίδα, το επιβάλλει η μακρά ιστορία της και ο πολιτισμός της.

Χωρίς να υποτιμώ απολύτως καμία από τις υποψηφιότητες για τον Δήμο Πατρέων, αφού θεωρώ ότι όλοι οι συνδυασμοί και όλοι οι υποψήφιοι εκκινούν με γνώμονα την αγάπη μας για την Πάτρα και μόνο, ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα και θα είμαι υποψήφιος με τον Βασίλη Αϊβαλή με τον οποίον γνωριζόμαστε από παιδιά.

Ο Βασίλης είναι ένας ανοιχτόμυαλος άνθρωπος, έμπειρος, επιτυχημένος ως πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΕ, ικανός, συνθετικός, έχει πρόγραμμα, σχέδιο και όραμα για την Πάτρα, διεκδικεί και συνθέτει συνεργασίες, είναι ρεαλιστής και αποφασιστικός.

Αλλά είναι και ο μοναδικός υποψήφιος Δήμαρχος Μηχανικός και στην σημερινή της κατάσταση η πόλη για να ορθοποδήσει για να ξαναβρεί την παλιά της αίγλη και να προσανατολιστεί στην πυξίδα της, θεωρώ ότι πρέπει να έχει στο τιμόνι της έναν μηχανικό, όπως κάποτε που άρχισε να ακμάζει όταν υιοθέτησε ένα φιλόδοξο πολεοδομικό σχέδιο το οποίο συνέταξε ένας άλλος μηχανικός ο Σταμάτης Βούλγαρης.

Σε προσωπικό επίπεδο, όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι είμαι φύσει και θέση χαμηλών τόνων αλλά υψηλών στόχων. Επενδύω στις συνδυασμένες μεταφορές που φέρνουν ανάπτυξη, τουρισμό, πολιτισμό, οικονομική άνθηση, όχι ως αυτοσκοπό αλλά ως ιδεώδες.

Με την ίδια λογική επενδύω στην συμμετοχική δημοκρατία που τόσο έχει ανάγκη αυτή η πόλη.

Με βάση την εμπειρία μου στον τομέα των μεταφορών, με παρακαταθήκη την ιδέα και την υλοποίηση του προαστιακού μας, αλλά και μέσα από την πολυετή μου ενασχόληση με τα κοινά σε συλλογικό, τοπικό, κεντρικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, κύρια προτεραιότητα μου θα είναι η υλοποίηση της έλευσης του σύγχρονου τρένου στην Πάτρα κάτι που θα σημάνει την έναρξη της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μας μέσα από ένα δίκτυο συνδυασμένων μεταφορών, την αξιοποίηση του νέου εμπορικού λιμένα, την αύξηση του τουρισμού, την ανάπτυξη δικτύου φυσικού αερίου σε όλη την Πάτρα που θα επιφέρει μείωση του ενεργειακού κόστους και οικονομική ανάσα στους συνδημότες μας.

Θα είναι λοιπόν τιμή μου να με επιλέξετε μεταξύ άξιων συνυποψηφίων και να μου δώσετε την δυνατότητα να συμμετέχω στο νέο Δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας, για να προσφέρω τις γνώσεις και την εμπειρία μου και να συνεργαστώ και με ανθρώπους με διαφορετικές απόψεις αντιλήψεις και θέσεις αλλά με έναν κοινό στόχο.

Έναν Δήμο Πατρέων εξωστρεφή, σύγχρονο, δημιουργικό, ανοιχτό σε συνεργασίες με τους φορείς της ευρύτερης περιοχής μας προς όφελος των πολιτών, ένα Δήμο Πατρέων που θα βελτιώνει την καθημερινότητα των δημοτών του και των επισκεπτών του, με διάλογο, διαβούλευση και λογοδοσία στους δημότες του».

Παρόμοια Άρθρα

Αγρίνιο: ΙΧ παραβίασε STOP και τράκαρε με περιπολικό!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Αγιο Ανδρέα της Πάτρας

Δημητρίου

Χρ. Αλεξοπούλου στο Υπουργείο: Θα αξιοποιήσω όποια εμπειρία διαθέτω για να φέρω εις πέρας την αποστολή που μου ανέθεσε ο Πρωθυπουργός