Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτική

Ο Σαρδελιάνος είπε πως θα ψηφίσει Σβόλη!

Ο συγκοινωνιολόγος Δημήτρης Σαρδελιάνος, στέλεχος της δημοτικής αρχή του Γιάννη Δημαρά, είπε ευθέως πως θα ψηφίσει Σβόλη στο β’ γύρο!

«Το 60% των πατρινών (δηλαδή η πλειοψηφία και μάλιστα ισχυρή) δεν επέλεξαν συνέχεια της πολιτικής της Δημοτικής Αρχής. Άρα ανεξάρτητα του αποτελέσματος της δεύτερης Κυριακής η Δημοτική αρχή είναι μειοψηφία.

Αυτό ισχύει και τώρα και ίσχυε για όλες τις αρχές που πήραν την πρώτη Κυριακή κάτω από 50% στο παρελθόν. Η πλειοψηφία προκύπτει λόγω εκλογικού συστήματος.
Η ψήφος την δεύτερη Κυριακή έχει 2 κύριες παραμέτρους.

Α) Το πόσο συμφωνεί ο ψηφοφόρος με την πολιτική του συνδυασμού που θα ψηφίσει.
Β) Το αν συμφωνεί με την στάση του συνδυασμού απέναντι στην αντιπολίτευση (η οποία επαναλαμβάνω στο σύνολο εκφράζει την πλειοψηφία).

Όσον αφορά το πρώτο κριτήριο. Δεν συμφωνώ με την πολιτική κανενός από τους δύο συνδυασμούς. Γι΄ αυτό και δεν τους ψήφισα και την πρώτη Κυριακή.

Όσον αφορά το δεύτερο κριτήριο Διαφωνώ και είμαι απέναντι με την αντίληψη του ΚΚΕ και της Δημοτικής Αρχής στον τρόπο αντιμετώπισης των απόψεων της αντιπολίτευσης και γενικά στην αντιμετώπιση των διαφορετικών απόψεων από την δικής της.

Πόσο μάλλον όταν στην πρώτη Κυριακή ναι μεν είσαι πρώτος αλλά παραμένεις μειοψηφία.

Οπότε είναι προφανής η επιλογή. Σβόλης.

ΥΓ1. Δεν πέφτω στην παγίδα του Μαύρου Μετώπου. Είναι γνωστή η αντίληψη «πολλά κόμματα, δύο πολιτικές». Ακόμα και αν την αποδεχτώ, είμαι με την άλλη. Ας έχει όποιο χρώμα θέλει να βλέπει το ΚΚΕ

ΥΓ2. Η αντιδεξιά ρητορεία ορισμένων Συριζαίων και Πασόκων «παραγόντων» απλώς δηλώνει ότι τα πολιτικά τους κριτήρια είναι περιορισμένα.

ΥΓ3. Οι 12 μονάδες διαφορά ανατρέπονται μια χαρά. Ρίξτε μια ματιά το 2010. Τότε ήταν 15% διαφορά με πανίσχυρο μάλιστα τοπικό ΠΑΣΟΚ.

Παρόμοια Άρθρα

Ετοιμη για τη διάκριση στο Λουτράκι η ΝΕΠ

Δημητρίου

Η πυρκαγιά στη Φωκίδα από το Αίγιο!

Πέθανε ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος, θρυλικός dj δεκαετίες 70 και 80

Χρήστος Βεργαναλάκης