Patra News
Slider Εκκλησία Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Ο Πύργος γιορτάζει τον Πολιούχο του

Με λαμπρότητα θα τελεστεί σήμερα ο εορτασμός του Πολιούχου Πύργου Αγ. Χαραλάμπους, παρουσία φορέων και πλήθους κόσμου.

Από νωρίς χθες το πρωί εκατοντάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο της Αγίας Κυριακής Πύργου, εκεί όπου φιλοξενείται η θαυματουργή εικόνα του Πολιούχου Πύργου, Αγ. Χαραλάμπους, για να προσκυνήσουν και να ανάψουν ένα κερί.

Το απόγευμα ακολούθησε Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Πύργου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κκ. Αθανάσιου.

Στις σημερινές θρησκευτικές εκδηλώσεις την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Στις εκδηλώσεις έχουν προσκληθεί από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο Β’ οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος και Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος καθώς και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Ανδρούσης κ.κ. Κωνσταντίνιος και Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ.κ. Χρυσόστομος.

Σήμερα Σάββατο από τις 6 έως τις 8.30 το πρωί, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στο Ιστορικό Ναύδριο του Αγίου Χαραλάμπους ενώ από τις 7.00πμ έως τις 11.00 πμ στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής θα τελεσθεί ο Όρθος και η Πολυαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Σεπτής Εικόνας παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου και κόσμου.

Στις 5.30 μ.μ. θα τελεσθεί Αρχιερατικός μεθεόρτιος Αναστάσιμος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση, προς τον προστάτη Άγιο υπέρ υγείας και ειρήνης του σύμπαντος κόσμου.

Παρόμοια Άρθρα

Κ. ΚΑΡΠΕΤΑΣ: Την Παρασκευή τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του στο Αγρίνιο

Παναγιώτης Ρηγόπουλος

Ο Μητροπολίτης Πατρών στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου – Φωτος

Δημητρίου

Αν. Κανελλόπουλος του ΕΑΝ: Πρώτη στο στόχαστρο για να συνθλιβεί είναι η ”Νίκη”