Patra News
Slider Εκκλησία Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος θεμελίωσε το ναό Παναγίας Σουμελά στον Απιδεώνα!

Μεγάλη στιγμή για το χωριό των Ποντίων, στον Απιδεώνα, στη Δυτική Αχαϊα.

Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος θεμελίωσε το ναό Παναγίας Σουμελά στον Απιδεώνα Αχαΐας.

Προηγήθηκε στον κεντρικό ναό του χωριού, του Αγίου Γεωργίου, παράκληση στην Παναγία όπου χοροστάτησε ο μητροπολίτης και στη συνέχεια ακολούθησε πομπή προς το κοιμητήριο. Το αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Σουμελά που προπορευόταν με τα λάβαρα στην πομπή, συνόδευε ομάδα νεαρών του χωριού που ήταν ντυμένοι με παραδοσιακές ποντιακές στολές και μια ελληνική σημαία με την Παναγία Σουμελά στο κέντρο της.

Ακολούθησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος με συνοδεία κληρικών. Μαζί ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Σπύρος Μυλωνάς με μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σπύρος Σκιαδαρέσης, ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας κ. Ιορδάνης Μωυσίδης, ο πρόεδρος του Φάρου Ποντίων Πάτρας κ. Αντωνιάδης Δημήτρης και ο κόσμος που παραβρέθηκε στο γεγονός.

Μετά την τελετή θεμελίωσης στο χώρο όπου θα ανεγερθεί ο ναός η πομπή επέστρεψε με τον ίδιο τρόπο στο ναό του Αγίου Γεωργίου και στο προαύλιο νέοι του Απιδεώνα χόρεψαν ποντιακούς χορούς. Γλυκά μοιράστηκαν σε όλους τους παρόντες.

Παρόμοια Άρθρα

Εφύρα: τελικά δολοφονήθηκε ο Αναγνωστόπουλος ή αυτοκτόνησε;

Χρήστος Βεργαναλάκης

Χορταριασμένοι τάφοι στο Α΄ Κοιμητήριο – Φωτος

Δημητρίου

Ομάδες περιφρούρησης έχουν βάλει οι αιγιώτες έξω από τη Φυσιοκοθεραπεία γιατί φοβούνται ξαφνική κίνηση Μπούρα!!!

Χρήστος Βεργαναλάκης