Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Ο Λεχαινίτης Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδας Αλέξιος έχει μετατρέψει τη Μονή του στη Γάζα σε καταφύγιο κατοίκων

Εν μέσω των διασταυρούμενων πυρών βρίσκεται η Μονή του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα στην οποία έχει στραμμένο το ενδιαφέρον του το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο αλλά και η Ελληνική Πολιτεία.

Εκατοντάδες Χριστιανοί και μουσουλμάνοι άμαχοι έχουν βρει καταφύγιο τα τελευταία 24ώρα στην Ιερά Μονή Αγίου Πορφυρίου στην πολύπαθη Γάζα, προκειμένου να προστατευτούν από το διαρκές σφυροκόπημα του Ισραηλινού στρατού.

Με την ανύσταχτη φροντίδα του Καθηγουμένου, καταγόμενου από τα Λεχαινά, Αρχιεπισκόπου Τιβεριάδος κ. Αλεξίου, (κατά κόσμον Αλέξιος Μοσχονάς), η Μονή έχει μετατραπεί σε καταφύγιο για εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής.

Ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος δήλωσε “Μέχρι να υπάρχει τουλάχιστον ένας Χριστιανός στην επικράτεια της Γάζας, δεν θα πάω πουθενά, γιατί μπορώ να είμαι μια ελπίδα για αυτούς, οπότε θα μείνω στην επαρχία που πιστεύει σε μένα. Αν πεθάνω, θα έχω έναν αξιοπρεπή θάνατο ως μερίδιο μου!”

Μιλώντας ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Αββά Γερασίμου του Ιορδανίτου Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος ανέφερε ότι βρίσκονται στη Μονή 800 άτομα.

«Χθες το βράδυ ήταν 500 άτομα, σήμερα είναι 800» είπε ο Γέροντας Χρυσόστομος, ο οποίος επικοινώνησε με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιβεριάδος και Πατριαρχικό Επίτροπο Γάζης κ. Αλέξιο.

«Δεν μπορούν να φύγουν από εκεί γιατί αν φύγουν, θα τους σκοτώσουν οι Χαμάδες. Πρέπει να μείνουν εκεί. Τώρα τι θα γίνει, ο Θεός να βάλει το χέρι του», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα τη περασμένη Δευτέρα, πληροφορίες ήθελαν τη Μονή να έχει καταστραφεί από τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς, κάτι που ευτυχώς διαψεύστηκε με μήνυμα στην επίσημη σελίδα της Μονής σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Παρόμοια Άρθρα

Εσείς πήρατε κάρτα loyalty για την Παναχαϊκή;

Δημητρίου

Σύλληψη στα Καλάβρυτα για διατάραξη κοινής ησυχίας

Χρήστος Βεργαναλάκης

Πόρισμα βόμβα της ψυχολόγου που μίλησε με τη Ρούλα στο κελί της!

Χρήστος Βεργαναλάκης