Patra News
Slider Εκκλησία Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος στον Αγιο Δημήτριο

Την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου με βυζαντινή ιεροπρέπεια στον Ιστορικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πατρών, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ιερού Ναού.

Προ της απολύσεως στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος, μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία και δύναμη και στις ευλογίες που αποκομίζουν οι χριστιανοί με την ανάγνωση των Χαιρετισμών προς το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και Υπερμάχου Στρατηγού. Στην Παναγία, που είναι η Βασίλισσα του Ουρανού και της Γης, που έγινε η κλίμακα, δηλαδή η σκάλα, που κατέβηκε ο Θεός στη γη, η γέφυρα που ένωσε τα διεστώτα και έγινε η αρχή της σωτηρίας του ανθρώπου. Λέγουν οι ενάρετοι και αγιασμένοι Πατέρες και παλιότερα αλλά και σύγχρονα, ότι όσες περισσότερες φορές χαιρετούμε την Παναγία μας, λέγοντας τους Χαιρετισμούς, τόσες περισσότερες χάρες και χαρές και ευλογίες θα στείλει η Παναγία σε αυτούς που την χαιρετούν.

Στη συνέχεια, παρακίνησε το εκκλησίασμα να οδηγούν τα παιδιά στην εκκλησία, όπως οδήγησαν και οι γονείς της Παναγίας την Παναγία στο Ναό του Σολομώντα, αλλά και όπως κάνουν, ευτυχώς, και κάποιοι γονείς τα παιδιά τους στην εκκλησία. Να τα μάθουν να προσεύχονται και να μιλούν τα παιδιά στον Θεό, στην Παναγία και στους Αγίους. Και κάνοντας αυτό, θα είναι σίγουροι οι γονείς ότι τα παιδιά τους θα βρουν και θα βαδίσουν τον δρόμο που επιτάσσει η αλήθεια του Ευαγγελίου και θα οδηγηθούν με ασφάλεια στο απάνεμο λιμάνι της Εκκλησίας.

Ο Θεοφιλέστατος προέτρεψε τους πιστούς να εντείνουν την προσευχητική στάση και τάση τους και σε αυτή την ευλογημένη περίοδο, και στο υπόλοιπο αυτής της περιόδου αλλά και γενικότερα στη ζωή τους, προς το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, καθώς μεταξύ των άλλων είναι και Γοργοεπήκοος και Γοργοϋπήκοος και μεταφέρει ως φιλόστοργος Μητέρα τα αιτήματα όλων των ανθρώπων στον Υιό της. Να μην αμελούμε να προσευχόμαστε για όλους τους ανθρώπους, και τους εγγύς και τους μακράν, για όλους όσους βρίσκονται σε κάθε είδους ανάγκες, για τους φτωχούς, τους αρρώστους, για τις οικογένειες που διαλύονται, να ενωθούν ξανά, για τους καθηγητές και τους μαθητές όλων των βαθμίδων. Ιδιαίτερη μνεία έκανε για την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία, και ευχήθηκε ο Θεός της Ειρήνης και η Υπέρμαχος Στρατηγός να φωτίσει τους ιθύνοντες να καταπαύσουν τα πολεμικά πυρά και να επέλθει σύντομα η ειρήνευση του τόπου, καθώς τέτοιες σκηνές δεν πρέπει να υφίστανται στον 21ο αιώνα.

Πριν τελειώσει την σύντομη προσλαλιά του, ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πατρών και Καθηγούμενο της Ιστορικής Ιεράς Μονής Ομπλού π. Νεκτάριο Κωτσάκη, τους Ιερείς του Ναού π. Νεκτάριο Γαλάνη και π. Ιωάννη Δροσόπουλο αλλά και όλους τους συνεργάτες τους υπέροχη και παραδειγματική οργάνωση και ευταξία του Ναού καθ’ όλη την διάρκεια της Ακολουθίας, αλλά και γενικότερα για το πολύπλευρο έργο που επιτελείται στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου, και για τις εργασίες που γίνονται και που αποσκοπούν στην ανάδειξη του Ιστορικού Ναού του Αγίου Δημητρίου ως κόσμημα της πόλης μας. Προέτρεψε τους Ιερείς να συνεχίσουν το έργο που επιτελούν στο γεώργιο του Κυρίου μας, με την ευχή να πραγματώνουν τον Παύλειο λόγο προς τους Κορινθίους: “Eἶτε οὖν ἐσθίετε, εἶτε πίνετε, εἶτε τὶ ποιεῖτε, πάντα εἰς δόξαν Θεοῦ ποιεῖτε” (Α’ Κορ. 10,31).

Τελειώντας, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε στο πολυπληθές εκκλησίασμα τις εγκάρδιες πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα και αγιασμένα.

Παρόμοια Άρθρα

Ο Απόλλων ανακοίνωσε 6 νέα κρούσματα, αναβολή με Λαύριο

Δημητρίου

Η Χρ. Αλεξοπούλου έβαλε υπογραφή για τα ΚΤΕΛ των φοιτητών!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Παραλήρημα Αμβρόσιου: Με πρόσχημα το εμβόλιο, μας βάζουν τσιπάκι με το 666»