Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτική

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ για νέος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας!

Ο υποψήφιος στις πρόσφατες εκλογές βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, θα είναι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του patranews.gr ο μεγάλος αντίπαλος του Νεκτάριου Φαρμάκη στις περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Όλα τα σημάδια και τα μηνύματα συγκλίνουν πως αυτός θα είναι ο εκλεκτός της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη για να κερδηθεί ξανά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Και είναι αναμφίβολα ένα πολύ ισχυρό χαρτί, αφού διαθέτει και το όνομα, και τις ικανότητες, και την εμπειρία αλλά και την απήχηση.

Είναι ένα από τα πιο γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Δυτική Ελλάδα, με ενωτικό και όχι τοξικό λόγο, που μπορεί να συνθέσει, να ενώσει, να συσπειρώσει.

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος μπορεί να μην εξελέγη στις πρόσφατες εκλογές, αλλά η πρότερη θητεία του στη Βουλή και οι πολύ μεγάλες ικανότητές του τον καθιστούν ισότιμο διεκδικητή στις εκλογές, αφού είναι σίγουρο ότι θα συσπειρώσει γύρω του και το ΠΑΣΟΚ και δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και μεγάλο κομμάτι της δεξαμενής από το Κέντρο.

Με μακρόχρονη πορεία στα όργανα του ΠΑΣΟΚ και εμπειρία στη τοπική αυτοδιοίκηση, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος εξελέγη δύο φορές βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Γεννήθηκε στη Ναύπακτο. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακά στο Τμήμα ∆ιοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός από το 1990 έως το 2000. Είναι γιος πολύτεκνης οικογένειας, παντρεμένος και πατέρας τριών αγοριών.

∆ιετέλεσε σύμβουλος υπουργού Παιδείας (2000-2004), μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ από το 2005, μέλος του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ από το 2008, μέλος του Τομέα Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ από το 2009 και μέλος του Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης (2005-2009).

Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με το ΠΑΣΟΚ και επανεξελέγη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019 εξελέγη εκ νέου Βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Ναυπάκτιος πολιτικός διακρίνεται για την σοβαρή, προσιτή και αξιοπρεπή στάση του.

Παρόμοια Άρθρα

Επεισόδια στου Ρέντη: Στον ανακριτή ο 18χρονος που τραυμάτισε με φωτοβολίδα τον αστυνομικό – Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ

Καρβουνιάρης

Αχαΐα:”Έφυγε” ο πυροσβέστης Νίκος Παναγιωτόπουλος-

news

Ενας πρώην της Παναχαϊκής αναλαμβάνει το κουμάντο στη Μύκονο!

Χρήστος Βεργαναλάκης