Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Ομορφη εκδήλωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο – Φωτος

Ο Όμιλος Inner Wheel Patra Europea σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας υποδέχτηκε πριν λίγες ημέρες; τον διακεκριμένο επιστήμονα, συγγραφέα και Διευθυντή Εξετάσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος Dr. Nicolas Christo, ο οποίος παρουσίασε το τελευταίο του βιβλίο «Τα παιδιά του λα(γ)ού», των εκδόσεων «Le livre Οuvert».
Τον συγγραφέα προλόγισε η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Πατρών κα Γεωργία Πετροπούλου ενώ την γαλλική βραδιά συντονισε η Πρόεδρος του ομίλου κα Άννυ Ρούλια. Αποσπάσματα από το γαλλικό και το ελληνικό κείμενο διαβάστηκαν εναλλάξ.
Ο Nicolas Christo (Νικόλαος Χριστοδούλου), είναι διδάκτωρ Λογοτεχνίας, Επιμορφωτής Καθηγητών του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και του Γαλλικού Υπουργείου Παιδείας και συγγραφέας 20 βιβλίων σχετικών με την έκθεση ιδεών, ανάλυση λογοτεχνικών κειμένων, μετάφραση κλπ. Το βιβλίο του «Τα παιδιά του Λα(γ)ού είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Η γαλλική κυβέρνηση του έχει απονείμει τους τίτλους του Ιππότη, Αξιωματικού και Ταξιάρχη του Ακαδημαϊκού Φοίνικα. Από το 2006 εκλέγεται Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Τάγματος στην Ελλάδα.
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για να ενισχυθούν υποσιτισμένα παιδιά της πόλης μας καθώς και οι οικογένειές τους.

Παρόμοια Άρθρα

Η Χριστίνα Νιφόρα στο πλευρό του Φίλιππου Λιάκου!

Χρήστος Βεργαναλάκης

413 κρούσματα στην Αχαΐα, προσπέραση από Αιτωλοακαρνανία

Δημητρίου

Μαζί σε γλέντι Φαρμάκης, Μάκκας με τον μοναδικό Γιώργο Βελισσάρη!

Χρήστος Βεργαναλάκης