Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτική

Οι παρεμβάσεις του Κώστα Σπηλιόπουλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Δυτική Ελλάδα Μπροστά» Κώστας Σπηλιόπουλος, εξέφρασε προβληματισμούς για την πορεία συγκεκριμένων έργων στην Περιφέρεια.

Τόνισε ότι θα ήταν χρήσιμο για όλο το σώμα, να έχει κάθε χρόνο μια εικόνα των έργων που ολοκληρώνονται και αυτών που «σέρνονται εσαεί». Ο ίδιος έδωσε θετική ψήφο στο τεχνικό πρόγραμμα, γιατί εκ του κανονισμού δεν υπάρχει δυνατότητα πρότασης, όμως σημείωσε πως η περιφερειακή αρχή φέρει απόλυτα την ευθύνη για όσα έργα εντάσσονται και τη χρησιμότητα που προσφέρουν στην Δυτική Ελλάδα.

Ο κ. Σπηλιόπουλος, έθεσε θέμα κατανομής αυτοτελών πόρων, καθώς θεωρεί ότι δεν είναι ορθή, ενώ ζήτησε και ενημέρωση για την αποκατάσταση της γέφυρας του ποταμού Ευήνου που καταστράφηκε από το κύμα κακοκαιρίας του περσινού χειμώνα.

Πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια πρέπει να αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία για την προώθηση του οδικού άξονα Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία, ενώ κάλεσε εμμέσως πλην σαφώς την περιφερειακή αρχή να ζητήσει διευκρινήσεις για τη χρηματοδότηση του έργου υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής στην Πάτρα, που απορρίφθηκε από την ΕΕ.

«Μια πόλη περιμένει πειστικές απαντήσεις» είπε ο κ. Σπηλιόπουλος, που δεν πείθεται από τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υποδομών για επανυποβολή του αιτήματος και έγκρισής του.

Ο περιφερειάρχης απάντησε ότι και ο ίδιος μοιράζεται τις ίδιες ανησυχίες και ότι δεν μένει αδιάφορος και ασυγκίνητος. Για την κατεστραμμένη γέφυρα του Ευήνου, άφησε τον αρμόδιο αντιπεριφειάρχη να δώσει λεπτομέρειες, ωστόσο ο ίδιος, είπε πως η περιφερειακή αρχή, από την πρώτη στιγμή βρέθηκε εκεί για να προτείνει και να υποδείξει λύσεις, στην κυβέρνηση που ανέλαβε να αποκαταστήσει το έργο.

Μάλιστα, ο κ. Φαρμάκης αποκάλυψε ότι σε επικοινωνία που είχε με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Υποδομών, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι τα έργα για την προσωρινή αποκατάσταση της διάβασης θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες, μέχρι την κατασκευή μόνιμου έργου.

«Αυτή η συμφορά που μας βρήκε, αντιμετωπίζεται με δέουσα σοβαρότητα, έστω κι αν κάποιοι προσπαθούν να μας κατηγορήσουν. Δεν έχουμε αφήσει τίποτα να πέσει κάτω και είμαστε εκεί για να παρενοχλούμε την κεντρική διοίκηση για οριστική λύση στο πρόβλημα αυτό» τόνισε ο περιφερειάρχης.

 

Παρόμοια Άρθρα

SOS: Φούντωσαν από κορονοϊό τα λύματα στην Πάτρα

Χρήστος Βεργαναλάκης

Ν. Φαρμάκης στα παιδιά των Πανελλαδικών: Δίπλα τους, με σεβασμό και αγάπη

Το βίντεο της ΕΡΤ από το ατύχημα που σόκαρε την Ελλάδα από το Pick στην Πάτρα

Χρήστος Βεργαναλάκης