Patra News
Slider Οικονομία Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Οι αγρινιώτες βγαίνουν στο δρόμο: Δεν μας αξίζει η ζωή με το «δελτίο», η ζωή με τα διάφορα «pass» που τελικά πουθενά δεν πας!

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αγρίνιο αύριο Τρίτη (20/9, στην κεντρική πλατεία, στις 19:30) από το Εργατικό Κέντρο.

Η ανακοίνωση για την κινητοποίηση:

Η κατάσταση διαμορφώνεται εκρηκτική για την εργατική και λαϊκή οικογένεια.

Όλοι αναρωτιούνται πως θα βγει ο χειμώνας. Η ακρίβεια θεριεύει και το νέο κύμα ανατιμήσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, οι τεράστιες αυξήσεις στο φυσικό αέριο, στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα εξανεμίσουν το πενιχρό λαϊκό εισόδημα.

Χιλιάδες λαϊκές οικογένειες στην πόλη μας δεν έχουν πια τη δυνατότητα να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς, ενώ άλλοι προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με συνεχείς
διακανονισμούς.

Οι μισθοί και οι συντάξεις παραμένουν καθηλωμένοι εδώ και χρόνια και ταυτόχρονα η ανασφάλιστη και μαύρη εργασία να γιγαντώνονται. Οι ελαστικές μορφές απασχόλησης πολλαπλασιάστηκαν. Η ανεργία στην περιοχή τσακίζει κόκκαλα.

Την ίδια στιγμή τα σχολεία των παιδιών μας ανοίγουν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας από την πανδημία, με τεράστιες ελλείψεις σε καθηγητές και υποδομές. Τα παιδιά μας, οι φοιτητές δίνουν τη δική τους μάχη για ένα φτηνό σπίτι για να συνεχίσουν τις σπουδές τους, αφού τα ενοίκια έχουν εκτοξευτεί και οι φοιτητικές εστίες λιγοστές.

Τα κρούσματα της πανδημίας συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται ως αποτέλεσμα της ανυπαρξίας μέτρων για να μην χαλάσει το «θαύμα» του τουρισμού και να μην πειραχτούν τα κέρδη εφοπλιστών, ξενοδόχων και επιχειρηματικών ομίλων.

Τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας στενάζουν από ελλείψεις. Και όλα αυτά την ώρα που τα σύννεφα του πολέμου μαζεύονται γύρω από την περιοχή μας, που η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο Νατοϊκό στρατόπεδο με ανυπολόγιστες συνέπειες για το λαός μας.

Οι εξαγγελίες κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, όλα αυτά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ είναι σταγόνα στον ωκεανό αλλά και πρόκληση!

Δεν μας αξίζει η ζωή με το «δελτίο», η ζωή με τα διάφορα «pass» που τελικά πουθενά δεν πας. Η ελπίδα βρίσκεται στα δικά μας χέρια. Ήρθε η ώρα λοιπόν!

Σήμερα πιο πολύ από ποτέ χρειάζεται μαζικός, ενωτικός αγώνας, με μπροστάρηδες τα σωματεία σε κάθε χώρο δουλειάς, που μέσα από συσκέψεις, Γενικές Συνελεύσεις θα στοχεύουν τον πραγματικό αντίπαλο, τους εργοδότες και τις ενώσεις τους, τις κυβερνήσεις τους.

Μόνο ένας τέτοιος αγώνας μπορεί να βάλει φρένο στα αντιλαϊκά σχέδια, να αποσπάσει κατακτήσεις, να εμπνεύσει.

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας! Περνάμε στην αντεπίθεση!

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου, απευθύνει κάλεσμα αγώνα και μάχης σε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους.

Δεν περιμένουμε κανένα σωτήρα, κανένα Μεσσία που “με ένα άρθρο κι ένα νόμο” θα μας πάει στη Γη της Επαγγελίας.

Δεν περιμένουμε τίποτα από τις εργοδοτικές ενώσεις, τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να μας μπλέξουν ακόμη περισσότερο στα δίχτυα των ανταγωνισμών τους, στέλνοντάς μας το λογαριασμό για να τον πληρώσουμε ξανά εμείς.

Κλιμακώνουμε την πάλη μας για να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από το ύψος του πληθωρισμού, για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας.

Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα. Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα. Μέτρα προστασίας από την πανδημία, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμους γιατρούς – νοσηλευτές, εξοπλισμό και πόρους.

Γιατί είναι ρεαλιστικό σήμερα να παλεύουμε για 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο με σταθερό χρόνο εργασίας, γιατί είναι ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, ενάντια σε απολύσεις και απληρωσιά. Να δυναμώσει η αντεπίθεση του εργατικού- συνδικαλιστικού κινήματος, να ριζώσει η οργανωμένη εργατική απάντηση παντού!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Α. ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 7:30 ΜΜ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

 

Παρόμοια Άρθρα

Στον ανακριτή οι διακινητές ναρκωτικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Χρήστος Βεργαναλάκης

Κακά νέα: Επιδείνωση του καιρού με ισχυρούς ανέμους

Δημητρίου

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΛΙΑΚΟΣ: Μεγάλη περιοδεία νίκης στην Ωλενία!

Παναγιώτης Ρηγόπουλος