Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Ξεκινά στις 20 Μαρτίου η ανακατασκευή των σκαλών της Αγίου Νικολάου

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής των κλιμάκων της οδού Αγίου Νικολάου, στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπτυξη Ιστορικού Κέντρου Πάτρας – Ανακατασκευή Κλιμάκων Ιστορικού Κέντρου Πάτρας».

Με την ανακατασκευή θα τοποθετηθεί και νέος σύγχρονος ηλεκτροφωτισμός στις σκάλες.

Πρόκειται για σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει σημαντικά την πεζή κυκλοφορία μεταξύ Άνω και Κάτω πόλης και το οποίο με τα υπόλοιπα έργα ανάπλασης της ιστορικού κέντρου θα ομορφύνουν κατά πολύ την εικόνα της Πάτρας.

Οι εργασίες στις σκάλες Αγίου Νικολάου προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε τέσσερις περίπου μήνες.

Από την έναρξη των εργασιών έως την παράδοση του έργου, οι πεζοί δεν θα επιτρέπεται να διέρχονται από τις σκάλες. Η κυκλοφορία τους θα εξυπηρετείται από παράπλευρες εναλλακτικές διαδρομές.

Στο πάνω μέρος των κλιμάκων της Αγίου Νικολάου ο πεζός που θέλει να κυκλοφορήσει στην περιοχή, μπορεί να συνεχίσει δεξιά και να ακολουθήσει την οδό Δασυλλίου η οποία βρίσκεται περιμετρικά του Κάστρου της Πάτρας. Η οδός Δασυλλίου περνά πάνω από τη συνοικία Τριτάκη, συνεχίζει μέχρι ένα σημείο ως οδός κυκλοφορίας με ασφαλτοτάπητα και μετά συνεχίζει ως πεζόδρομος που οδηγεί στο Δασύλλιο.

Για να φτάσει στο κέντρο της πόλης, ο πεζός μπορεί να κατέβει το μικρό τμήμα των σκαλιών που υπάρχει ακριβώς δεξιά από το πάνω μέρος στις σκάλες Αγίου Νικολάου, προς την οδό Γραβιάς, η οποία είναι παράλληλη της οδού Δασυλλίου και στη συνέχεια να στρίψει αριστερά προς την οδό Αγίου Νικολάου. Στη στροφή της οδού Γραβιάς μπορεί επίσης να κατευθυνθεί είτε δεξιά προς την οδό Κολοκοτρώνη είτε αριστερά προς τις οικίες που βρίσκονται παραπλεύρως της Αγίου Νικολάου. Ανάμεσα στην οδό Γραβιάς και στην οδό Δερβενακίων υπάρχουν μονοπάτια που ενώνουν το δεύτερο τμήμα της οδού Γραβιάς και την οδό Δερβενακίων και εξυπηρετούν τους κατοίκους της περιοχής. Η οδός Δερβενακίων καταλήγει στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου με σκάλες, με μεγάλα διαζώματα, μέχρι την οδό Παρθενίου, η οποία περνά μπροστά από το Ναό και συναντά την 25ης Μαρτίου.

Παρόμοια Άρθρα

Και ξαφνικά, εμφανίστηκε μετά από πολύ καιρό ο «εξαφανισμένος» Τσιόδρας…

Χρήστος Βεργαναλάκης

Απίστευτα τραγωδία: έγκυος 4 μηνών έχασε το μωρό της και μετά πέθανε από ανακοπή

Χρήστος Βεργαναλάκης

Παναχαϊκάρα για πάντα, απέδρασε με διπλό από τον ΠΑΟ Ρουφ

Δημητρίου