Patra News
Slider Οικονομία Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτική

Ν. Φαρμάκης στη γσ του ΣΕΒ: Επανατοποθετούμε τη Δυτική Ελλάδα στον επιχειρηματικό και επενδυτικό χάρτη

Στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας στο Πόρτο Ρίο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Σε δύο μόλις χρόνια ενεργοποιήσαμε προγράμματα ύψους 75 εκ. Ευρώ για την επιχειρηματικότητα, στηρίξαμε τις πληττόμενες από τον covid επιχειρήσεις με 50 εκ. ευρώ, δημιουργήσαμε το Επενδυτικό Προφίλ της Δυτικής Ελλάδας και το Σχέδιο Δημιουργίας Επιχειρηματικών Πάρκων. Θέσαμε σε ενεργοποίηση τον μηχανισμό στήριξης της επιχειρηματικότητας και διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας, βάλαμε μπροστά το μεγάλο σχέδιο για τις ενεργειακές κοινότητες, θέσαμε σε τροχιά υλοποίησης τα δίκτυα φυσικού αερίου και «αναστήσαμε» τη μεγάλη διεκδίκηση για τον αγωγό υψηλής πίεσης.

Αξιοποιούμε στο έπακρο τις δυνατότητες που υπάρχουν για να βελτιώνουμε τα έργα υποδομής και να φτιάχνουμε νέα, αξιοποιούμε άλλους πόρους από την Ε.Ε. για την προώθηση των αγροτοδιατροφικών μας προϊόντων όπως τα κρασιά, οι ελιές και οι φράουλες, τετραπλασιάσαμε τους πόρους τουριστικής προβολής, ενισχύουμε τις συνεργασίες των ερευνητικών και ακαδημαϊκών μας ιδρυμάτων γα έρευνα και καινοτομία.
Επανατοποθετούμε τη Δυτική Ελλάδα στον επιχειρηματικό και επενδυτικό χάρτη. Γιατί ξέρουμε τις δυνατότητες και διεκδικούμε να σταματήσει η παραδοξότητα, η Δυτική Ελλάδα να ζει κάτω από τις δυνατότητές της».

 

Παρόμοια Άρθρα

Χαζομπαμπάς ο Περικλής Νταβλούρος, δεν χορταίνει την κόρη του!

Η Παναχαϊκή πήρε και τον Λούσκο

Δημητρίου

Θρίλερ με τα αίτια του θανάτου του 15χρονου στα Μαντέικα

Χρήστος Βεργαναλάκης