Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Υγεία

Νοσοκομείο Αγρινίου: Προκήρυξη για διευθυντή ΜΕΘ και καρδιολόγο, ενώ η ανάγκη είναι για χειρουργούς!

Δύο μόνιμες θέσεις γιατρών προκηρύχθηκαν για το Νοσοκομείο Αγρινίου. Για τη θέση του Διευθυντή της ΜΕΘ και μια ακόμη θέση καρδιολόγου (επιμελητή Β). Παράλληλα για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου προκηρύχθηκαν μια θέση αναισθησιόλογου και μια θέση παιδιάτρου (αμφότερες επιμελητή Β).

Σύμφωνα με την προκήρυξη και στις δύο περιπτώσεις οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν προθεσμία έως τις 2 Σεπτεμβρίου να καταθέσουν τις αιτήσεις τους.

Ομως προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η προκήρυξη αυτή έρχεται σε μερική αντίθεση με την ιεράρχηση των κενών οργανικών θέσεων γιατρών που έχει γίνει από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, με βάση και τις εισηγήσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου και του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας.

Από τα 20 ιεαρχημένα κενά στο Νοσοκομείο Αγρινίου επιλέχθηκε να προκηρυχθούν το τρίτο και το έκτο με βάση αυτή την ιεράρχηση κενό. Προκαλεί εντύπωση πως ενώ το Νοσοκομείο Αγρινίου προτάσσει ως τα δύο πρώτα επείγοντα κενά δύο χειρουργούς, προκηρύσσεται θέση καρδιολόγου που είναι το έκτο στην σειρά κενό…

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα οι εφημερίες της χειρουργικής κλινικής γίνονταν σε επίπεδο νομού, λόγω των ελλείψεων στη συγκεκριμένη ειδικότητα και στα δύο Νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας μοιράζονταν ανάμεσα σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι με ταυτόχρονες μετακινήσεις προσωπικού από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο.

Γεγονός που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις κυρίως στο προσωπικό του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Όμως πέρα από τις υπηρεσιακές διαμάχες μεταξύ των δύο Νοσοκομείων, η ουσία είναι ότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στη συγκεκριμένη ειδικότητα, οι εφημερίες δεν βγαίνουν, οι λίστες των χειρουργείων μακραίνουν και ασθενείς καταφεύγουν ακόμη σε άλλα Νοσοκομεία της χώρας για να χειρουργηθούν.

 

Παρόμοια Άρθρα

Οι ταξιτζήδες στην Πάτρα περνάνε από ράπιντ

Πυρόπληκτοι Ηλείας και Αγρότες: Δεν θ’ αφήσουμε την κυβέρνηση σε χλωρό κλαρί!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Φοβερός γάμος στη Ναύπακτο! Δείτε πώς πήγαν στην εκκλησία νύφη και γαμπρός!

Χρήστος Βεργαναλάκης