Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτική

Νίκος Κοντοές: Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω Κασσελάκη

O πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠΑ Νίκος Κοντοές με δημόσια δήλωσή του ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και ως βασικός λόγος της αποχώρησής του είναι ο Στέφανος Κασσελάκης.

Όπως σημειώνει “Στους δρόμους της ανανεωτικής και οικολογικής αριστεράς πορεύομαι από τα νεανικά μου χρόνια. Σχεδόν πενήντα χρόνια!

Τα συντριπτικά περισσότερα δύσκολα πολιτικά. Ποτέ δεν λιποτάκτησα. Γιατί πίστευα και πιστεύω βαθειά στις αξίες, στις ιδέες, στα πανανθρώπινα ιδανικά που εκφράζει.

Τα τελευταία χρόνια στήριξα ανεπιφύλακτα τις προσπάθειες της κυβερνώσας αριστεράς, όπως εκφράστηκαν, κατά τη γνώμη μου επιτυχώς σε γενικές γραμμές, από το Σύριζα.

Οι εκλογές στο Σύριζα ανέδειξαν ως νέο ηγέτη του ένα πρόσωπο που, που κατά τη γνώμη μου πάντα, ουδεμία σχέση έχει με την Αριστερά. Προφανώς σέβομαι την απόφαση της πλειοψηφίας. Διατηρώ όμως το δικαίωμα της ριζικής διαφωνίας με την επιλογή της.

Γνωρίζω ότι για την Αριστερά οι έννοιες, ανοχή, κατανόηση, επιείκεια, εμπεριέχονται στον πυρήνα των αξιακών της κωδίκων.

Και φαντάζει, ίσως, άδικο που σπεύδω στην εξαγωγή συμπερασμάτων τόσο νωρίς χωρίς πίστωση χρόνου, χωρίς να αναμένω το «Αρχή άνδρα δείκνυσι».

Σκόπευα να συγκρατηθώ να εξαντλήσω κάθε περιθώριο κατανόησης και επιείκειας, λόγω και του νεαρού της ηλικίας του νέου προέδρου καθώς παραμένω ένθερμος υποστηρικτής της ηλικιακής ανανέωσης του πολιτικού δυναμικού της Χώρας. Αναζητώντας κάτι που θα άφηνε το παραμικρό, έστω, περιθώριο ελπίδας.

Όμως η επινίκια ομιλία του «έσβησε» κάθε ίχνος πιθανότητας ότι μπορεί να κάνω λάθος.

Μια ανερμάτιστη ομιλία, χωρίς κανενός είδους πολιτική συγκρότηση, χωρίς καμμία αναφορά στην Αριστερά, συνοδευόμενη από ένα κακόγουστο οικογενειακό show, επιβεβαίωσε ότι ο Σύριζα, υπό την ηγεσία του, οδηγείται σε άλλους δρόμους, μακρυά από την ανανεωτική αριστερά την οποία μάλιστα, φοβούμαι, ότι εκθέτει βάναυσα και την θέτει σε άμεσο κίνδυνο πολιτικού εκφυλισμού και διασυρμού.

Για λόγους, λοιπόν, προσωπικής πολιτικής αξιοπρέπειας,όπως τουλάχιστον εγώ την αντιλαμβάνομαι, διαχωρίζω τη θέση μου και αποχωρώ, από σήμερα, από τον Σύριζα, γιατί δεν επιθυμώ να είμαι συμμέτοχος σε όσα προφανή και άκρως λυπηρά για την ανανεωτική και οικολογική Αριστερά πρόκειται να συμβούν, πάντα κατά την άποψη μου, στο άμεσο μέλλον.

Αλλά δεν σας αποχωρίζομαι αγαπημένοι μου σύντροφοι και φίλοι του Σύριζα. Με τους πιο πολλούς από σας, είμαι βέβαιος, θα συνεχίσω να συν πορεύομαι μαζί σας στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες για μια πιό δίκαιη κοινωνία και για έναν καλύτερο κόσμο.

Επιτρέψτε μου, όμως, σε αυτή την πολύ δύσκολη προσωπική στιγμή, σε αυτή την πολύ δύσκολη προσωπική απόφαση, να μην πω περισσότερα, παρά μόνο να σας εκφράσω την υπερηφάνεια και την ευγνωμοσύνη μου για όσα ζήσαμε και μοιραστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, να σας ασπαστώ θερμά και να σας αποχαιρετήσω με τους στίχους του μεγάλου Αλεξανδρινού.

Υ.Γ1. Δεν ανήκω σε εσωκομματικές τάσεις ή ομάδες.Η απόφαση είναι καθαρά προσωπική!

Υ.Γ 2. Θεωρώ αυτονόητη τη διαγραφή των προσωπικών μου στοιχείων, από τα αρχεία του Σύριζα και την απαγόρευση χρήσης τους,του λοιπού, για οποιονδήποτε λόγο”.

Παρόμοια Άρθρα

Βόμβα Σπύρου Μυλωνά: Μιλάει ανοιχτά για τα φαινόμενα χρηματισμού στις δημοτικές εκλογές στη Δυτική Αχαΐα

Χρήστος Βεργαναλάκης

Οριστικά κατεβαίνει για δήμαρχος Αγρινίου ο Πιστιόλας, απειλώντας τον Παπαναστασίου

Χρήστος Βεργαναλάκης

Πτώματα σε ψυγεία νοσοκομείων και νεκροτομείων στην Πάτρα που κανείς δεν τα αναζητά!!!

Χρήστος Βεργαναλάκης