Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Μοίρασαν σε παιδιά δημοτικών σχολείων της Πάτρας σάπια φρούτα!!!

Αν είναι δυνατόν… Μοίρασαν σάπια φρούτα σε μαθητές δημοτικών σχολείων της Πάτρας στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί σε πέντε σχολεία της περιοχής και από νωρίς το πρωί υπήρξε συνολική αναστάτωση μεταξύ των γονέων, οι οποίοι και κατήγγειλαν το γεγονός.

Οπως κατήγγειλαν γονείς: «Τα φρούτα που έδωσαν στα παιδιά μου χθες ήταν χαλασμένα και όχι ένα δυο αλλά όλα. Επίσης, και ένα γάλα που τους δίνουν, έχει ημερομηνία λήξης ακριβώς την προηγούμενη ημέρα από την κατανάλωση ή μπορεί να είναι ήδη ληγμένο και κάποια παιδάκια τα πίνουν με το που τα παίρνουν. Όπως και τα αλλοιωμένα φρούτα, πολλά παιδάκια τα έτρωγαν επί τόπου. Τι τα περάσανε τα παιδιά μας,  ζώα; Και οι δάσκαλοι που τα έδωσαν δεν τα είδαν; ».

Ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Αναστάσιος Σταυρογιαννόπουλος, επιβεβαίωσε όσα έχουν καταγγελθεί από τους γονείς: «Έχουν πράγματι υπάρξει καταγγελίες από κάποιους γονείς προς τα σχολεία, αλλά δεν είναι πάρα πολλές. Στα προϊόντα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τους δασκάλους πριν δοθούν στα παιδιά, δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν όλα τα κουτιά.

Διαπιστώθηκε, όντως ότι σε ορισμένα σχολεία μετά από αυτούς τους ελέγχους, όπως ενημερωθήκαμε σήμερα το πρωί, βρέθηκαν ορισμένα αλλοιωμένα φρούτα στην περιοχή μας. Προφανώς ο γονέας, του 5ου Δημοτικού Σχολείου, που μας ενημέρωσε σήμερα το πρωί είχε δίκιο όπως και των άλλων σχολείων. Μετά τους δικούς μας έλεγχους διαπιστώσαμε ότι σε πέντε σχολεία, μέχρι στιγμής, βρέθηκαν αλλοιωμένα φρούτα.

Αμέσως, εκφράσαμε τηλεφωνικά τις διαμαρτυρίες μας προς την εταιρεία η οποία κάνει την προμήθεια των σχολείων και εγγράφως έχουμε συντάξει την διαμαρτυρία μας τόσο προς την εταιρεία όσο και προς το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και θα την κοινοποιήσουμε και προς τους αρμόδιους φορείς, για να γίνει έλεγχος και να δούμε από πού έχει προέλθει όλο αυτό γιατί μέχρι σήμερα δεν είχαμε ανάλογα περιστατικά.

Οι αρμόδιοι θα πρέπει να προχωρήσουν σε πιο ενδελεχείς ελέγχους για να διαπιστώσουν που οφείλεται και να μας ενημερώσουν και εμάς. Φυσικά στόχος μας είναι να μην ξανασυμβεί. Επίσης, όπως μας ενημέρωσε έχει ζητηθεί και θα γίνει άμεση αντικατάσταση των προϊόντων, όλης της παρτίδας και θα μοιραστούν στα παιδιά.

Παρόμοια Άρθρα

Δείτε τον στολισμό της Πάτρας από ψηλά – Φωτος

Δημητρίου

Σε αυτή την πλατεία θα μιλήσει ο Μητσοτάκης στην Πάτρα στις 14 Ιουνίου

Χρήστος Βεργαναλάκης

Χ. Μπονάνος για τους 36 της ΕΒΟ: Τα προβλήματα της Αιγιάλειας είναι και προβλήματα της περιφέρειας μας

Χρήστος Βεργαναλάκης