Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Μητσοτάκης: «Ετοιμαστείτε για περίοδο αστάθειας…»

Άλμα στο 8% για τον πληθωρισμό τον Μάρτιο στην Ελλάδα, ανακοίνωσε πριν λίγο η Eurostat, από 6,3% που ήταν τον Φεβρουάριο. Στην Ευρωζώνη ο πληθωρισμός έφτασε ο 7,5% από 5,9% που ήταν τον Φεβρουάριο.

Να σημειώσουμε ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ θ ανακοινωθούν την Παρασκευή 8 Απριλίου και με βάση την εικόνα αυτή, θα προσεγγίσει ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή το 9%, από 7,2% τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat στην Ευρωζώνη οι τιμές ενέργειας αυξήθηκαν 44,7% τον Μάρτιο έναντι αύξησης 32% τον Φεβρουάριο, για τα τρόφιμα το κόστος ανέβηκε 5% και τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά ανατιμήθηκαν κατά 3,4%.

Τον υψηλότερο πληθωρισμό για τον Μάρτιο είχε η Λιθουανία με 15,6%, ακολούθησε η Εσθονία με 14,8%, ενώ τον χαμηλότερο είχε η Μάλτα με 4,6%

«Θα πρέπει ενδεχομένως να προετοιμαστούμε για μια περίοδο παρατεταμένης αβεβαιότητας και αστάθειας. Οι επιπτώσεις είναι ήδη ορατές σε ολόκληρη την Ευρώπη. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ποσοστά πληθωρισμού που δεν έχουμε δει εδώ και 40 χρόνια. Η γενεσιουργός αιτία είναι η άνοδος στις τιμές του φυσικού αερίου που συμπαρασύρει και τις τιμές του πληθωρισμού και κυβέρνηση κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να στηρίξει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο νοικοκυριά και επιχειρήσεις…», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Παρόμοια Άρθρα

Πήγε και Αλισσό ο Α. Παναγιωτόπουλος για Κούλουμα και συζήτηση

Χρήστος Βεργαναλάκης

Φοβερή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου από τον Αγιο Νικόλαο – Φωτος

Δημητρίου

Απίστευτο θανατηφόρο τροχαίο στην Ολυμπία Οδό, στο ύψος της Αρχ. Κορίνθου, με εμπλοκή τριών αυτοκινήτων!

Χρήστος Βεργαναλάκης