Patra News
Slider Εκκλησία Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Μητροπολίτης Χρυσόστομος: Ακόμα κι ο Γαβαλάς διαφωνεί κάθετα με την τεκνοθεσία

Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος καλεί κλήρο και λαό στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέου για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων (και όχι ομοφύλων όπως λέει). «Πρέπει με την προσευχή μας να παρακαλέσουμε τον Θεό να νουθετήσει τους πολιτικούς να νομοθετούν σύμφωνα με τους νόμους Του).

Ο Σεβασμιώτατος λέει πως «οι ομοφυλόφιλοι είναι όντως παιδιά ενός άνδρα και μία γυναίκα. Εμείς έναν γάμο γνωρίζουμε. Ανδρός και γυναικός. Ο Θεός δημιούργησε δύο φύλα. Δεν υπάρχει άλλο φύλο.

Είναι αφύσικο δύο άνδρες ή δύο γυναίκες να κάνουν παιδιά. Ακόμη και άνθρωποι που είναι ομοφυλόφιλοι, όπως ο Λάκης Γαβαλάς, δήλωσε πως διαφωνεί κάθετα με την τεκνοθεσία σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Εχουμε το δικαίωμα να στερήσουμε από ένα μικρούλι παιδί τη μάνα ή τον πατέρα; Αν μεγαλώσει, ας κάνει ότι θέλει.

Εμείς έχουμε το δικαίωμα να του στερήσουμε τη μάνα; Ποιος έχει το δικαίωμα να στερήσει από αυτό το παιδί τη μάνα ή τον πατέρα»;

Στη συνέχεια ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην στέρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που επικαλούνται οι υπερασπιστές του νομοσχεδίου: «Για τον γάμο των ομοφυλοφίλων δεν υπάρχει λόγος να γίνει και να ψηφιστεί γιατί έχουμε το σύμφωνο συμβίωσης που ισχύει και για ετερόφυλα και για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Από τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων λένε ότι δεν υπάρχει ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αφού μέσω του Συμφώνου Συμβίωσης και με νομικές παρεμβάσεις, διευθετούνται όλα αυτά»

Ο Μητροπολίτης Πατρών μίλησε και για τους εκπροσώπους του λαού στην Βουλή και την θέση που καλούνται να λάβουν την προσεχή Τετάρτη: «Μιλάμε με τους βουλευτές και τους αγαπάμε και μας αγαπούν.

Στείλαμε στους βουλευτάς ένα κείμενο, και τους λέμε με το χέρι στην καρδιά αλλά και με φόβο Θεού να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν.

Σεβόμαστε την ελευθερία του καθενός, αλλά από κει και πέρα ο καθένας έχει την ευθύνη του. Ένα τραγούδι λέει «Κριτής και αφέντης μας ο Θεός και Δραγουμάνος ο λαός», αυτός ο στίχος λέει πολλά, έχει βαθύ νόημα»!

Ρωτήσαμε τον κ. Χρυσόστομο για τον «φόβο» των βουλευτών. Του είπαμε πώς δεν έχουν μόνο «φόβο Θεού» αλλά πιθανόν και «φόβο Μητσοτάκη»: «Για το αν έχουν εκτός του φόβου Θεού και φόβο Μητσοτάκη, αυτό είναι δικό τους θέμα. Δεν θα παρέμβω. Ας κάνουν αυτό που λέει η καρδιά τους.

Εμείς μιλήσαμε ως Εκκλησία. Και την Κυριακή θα μιλήσω το απόγευμα, στην συγκέντρωση της προσευχής, της αγάπης αλλά και της αντίθεσης με αυτό το νομοσχέδιο με θέμα την αντίθεσή μας στον γάμο των ομοφυλοφίλων.

Εμείς και τον πρωθυπουργό αγαπάμε, αλλά μακάρι να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να μην ψηφιστεί. Το ξέρουμε, Αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε»!

H συγκέντρωση – προσευχή, έχει προγραμματιστεί για σήμερα Κυριακή, ώρα 6 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου.

Μάλιστα η συμμετοχή όλων των ιερέων της Μητροπόλεως είναι υποχρεωτική, ενώ όπως δήλωσε ο Σεβασμιώατος, οι πολίτες είναι ελεύθεροι να πράξουν ότι επιθυμούν.

 

Παρόμοια Άρθρα

Αυγερινοπούλου: Κατέθεσε σημαντικές προτάσεις στη συνάντηση με Γεωργαντά για ΤΟΕΒ Ηλείας

Χρήστος Βεργαναλάκης

Φτάνει στη Βουλή το θέμα της επαναλειτουργίας του φέρι Αίγιο-Αγ. Νικόλαος!

Zακυνθινό τέρας έσερνε μαρτυρικά με το ΙΧ του μια κατσίκα ΒΙΝΤΕΟ

Χρήστος Βεργαναλάκης