Patra News
Slider Εκκλησία Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Μητροπολίτης Ναυπάκτου: Είναι πορνεία ο πολιτικός γάμος γιατί δεν υπάρχει ευλογία!

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος και Αγίου Βλασίου, μέλος της επιτροπής Τύπου της Ιεραρχίας, μίλησε για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Ερωτηθείς για το αν η αγάπη της Εκκλησίας αφορά και άτομα που έχουν διαφορετική σεξουαλική προτίμηση και συμβιώνουν με τον ή την σύντροφό τους απάντησε: «Η αγάπη της Εκκλησία είναι δεδομένη, όπως ακριβώς είναι και ο Χριστός. Και ο Θεός αγαπάει τους πάντες και τους αμαρτωλούς και τους δικαίους και όλους.

Λοιπόν, είναι δεδομένη η αγάπη της Εκκλησίας, αλλά βεβαίως ασκεί ποιμαντική και στους ετερόφυλους και στους ομόφυλους. Αλλά εδώ έχουμε ένα θέμα το οποίο είναι κάτι το ιδιαίτερο. Δηλαδή αναιρείται το μυστήριο του γάμου.

Η Εκκλησία έχει ένα θεσμό, έχει τα μυστήρια και βεβαίως δέχεται όλους τους ανθρώπους και τους ασκεί ποιμαντική, όταν βέβαια υπάρχει μετάνοια.

Δηλαδή άλλο είναι η αγάπη, η οποία βεβαίως δίνεται σε όλους τους ανθρώπους και άλλο είναι η ποιμαντική καθοδήγηση την οποία ασκεί. Και βεβαίως το να είναι κανείς ενεργητικά μέλος της Εκκλησίας. Επομένως, δεν πρέπει να συγχέεται η αγάπη, η οποία είναι δεδομένη και βεβαίως ένας που επιστρέφει και ζητάει τη βοήθεια της Εκκλησίας με μετάνοια, η Εκκλησία τον αποδέχεται».

Για το γιατί ενοχλεί την εκκλησία ο πολιτικός γάμος των ομόφυλων απάντησε ότι «Η Εκκλησία έχει ένα θεσμό, έχει τα μυστήρια της, έχει τον γάμο της και επομένως καθετί το οποίο είναι εκτός της μυστηριακής ζωής δεν είναι αποδεκτό από την Εκκλησία, εκτός αν υπάρχει μετάνοια».

Στην ερώτηση αν εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι είναι «πορνεία» ο πολιτικός γάμος, απάντησε: «Ναι, αυτή είναι η παράδοση της Εκκλησίας.  Δηλαδή κάθε τι το οποίο δεν ευλογείται, δεν ιερολογείται, είναι μια σχέση που γίνεται μεταξύ δύο ανθρώπων, η οποία δεν έχει ευλογηθεί από την Εκκλησία.

Λοιπόν, πολλώ μάλλον εδώ για τους ομοφυλόφιλους, για τον λεγόμενο ομοφυλοφιλικό ή ομόφυλο γάμο».

Στην ερώτηση αν είναι παρεκτροπή η ομοφυλοφιλία, απάντησε «Βεβαίως. Παρεκτροπή από την εντολή του Θεού. Γιατί ο Θεός έκανε τον άνθρωπο και τους έκανε άρσεν και θήλυ και ευλόγησεν αυτούς».

Σε άλλο σημείο είπε ότι θα μελετήσουν το αν θα βαπτίζονται τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών.  «Δεν πήραμε συγκεκριμένη απόφαση χθες, αλλά θα το μελετήσουν τα συνοδικά όργανα.

Αν βαπτιστεί το παιδί -που δεν ευθύνεται επαναλαμβάνω – δεν θα μεγαλώσει σε μια οικογένεια με χριστιανικά πρότυπα. Αν γίνει βάπτιση των παιδιών των ομόφυλων, τότε στην πράξη που θα παρίστανται, αναγνωρίζουμε. Άλλωστε ξέρετε ότι όταν γίνεται μια βάπτιση οι υπογράφουν οι γονείς. Τι θα υπογράψουν; Γονέας 1 και γονέας 2;».

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Δείτε αναλυτικά ΟΛΑ τα ονόματα των υποψηφίων προέδρων και συμβούλων για τον Εμπορικό Σύλλογο Πάτρας

Αχαϊα: Αναζητούνται οι ιερόσυλοι που έκλεψαν καμπάνες από ξωκλήσι

Καρβουνιάρης

Η σορός του Μίκη πήρε το δρόμο για τα Χανιά…

Χρήστος Βεργαναλάκης