Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας, θυμήθηκαν ξαφνικά οι γιατροί πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τη Ρούλα…

Στη συμπεριφορά εντός του νοσοκομείου της Ρούλας Πισπιρίγκου αλλά και στις υποψίες ότι τα επεισόδια της Τζωρτζίνας πιθανόν να προκλήθηκαν από την ίδια της τη μητέρα, αναφέρθηκε την Πέμπτη 20/7 στη δίκη της 34χρονης, ο παιδίατρος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίο, Άρης Μπερτζουάνης.

«Είχαμε κάποιους ενδοιασμούς για τα επεισόδια της Τζωρτζίνας. Δεν μας ταίριαζαν κάποια πράγματα. Δεν ήταν όλα ίδια. Η υποψία μας ήταν πως θα μπορούσε να είναι προκλητικά από τη μητέρα τα επεισόδια», σημείωσε ο ίδιος.

Κι εδώ γεννάται το ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: Σε ποιον είχαν εκμυστηρευτεί οι γιατροί της ανησυχίες τους; Πού είχαν εκφράσει επίσημα τις ανησυχίες τους για τη συμπεριφορά της μάνας; Μήπως είναι συνυπεύθυνοι σε ένα βαθμό για ό,τι συνέβη, αν αποδειχθεί ότι η μάνα σκότωσε τα παιδιά; Ενημέρωσαν τη διοίκηση του Νοσοκομείου ή την ΕΛΑΣ; 

Ο μάρτυρας που κλήθηκε με απόφαση του δικαστηρίου μετά την κατάθεση της παιδονευρολόγου στο Ρίο Πολυξένης Πελεκούδα, επιβεβαίωσε με την κατάθεση του όσα ισχυρίστηκε η συνάδελφός του σχετικά με τις υποψίες που είχαν για τα επεισόδια με σπασμούς που εμφάνιζε η μικρή ασθενής.

Ο κ. Μπερτζουάνης αναφέρθηκε σε δύο επεισόδια που εκδήλωσε η Τζωρτζίνα Δασκαλάκη στις 25 Ιανουαρίου 2022, τέσσερις ημέρες πριν πεθάνει, χαρακτηρίζοντας το ένα από τα δύο σοβαρό, αφού χρειάστηκε να γίνει ανάνηψη κατά τη διάρκεια του.

«Στις 25/01/2022, θυμάμαι νωρίτερα από τέλος της πρωινής ενημέρωσης, μας φώναξε η νοσηλεύτρια ότι κάτι συμβαίνει στο παιδί, ήταν ένα επεισόδιο, το αποδώσαμε σε σπασμούς της προηγούμενης ημέρας, ήταν μικρής διάρκειας.

Παρέμεινα στο θάλαμο μέχρι την ολοκλήρωση του, είπα στη μητέρα ότι το διερευνούμε και μπήκα ξανά μετά από πέντε-δέκα λεπτά. Ήταν μόνη η μητέρα στο δωμάτιο και είπε πως κάνει πάλι επεισόδιο το παιδί. Ήταν το πιο σοβαρό επεισόδιο μέχρι τότε.

Φώναξα συνάδελφο μου να φέρει εργαλεία για ανάνηψη, κάναμε Ambu, χρειάστηκε αερισμό για ένα λεπτό και επανήλθε» είπε ο μάρτυρας ο οποίος κλήθηκε στην συνέχεια να εξηγήσει τους προβληματισμούς τους.

-Πρόεδρος : Συζητήσατε με την κυρία Πελεκούδα (σ.σ. παιδονευρολόγος) ή άλλους για το πως προκαλούνται αυτά τα επεισόδια;

-Μάρτυρας : Το συζητήσαμε. Η υποψία μας ήταν πως θα μπορούσε να είναι προκλητά από τη μητέρα τα επεισόδια. Η υποψία εδραζόταν στο ότι τα επεισόδια γινόταν χωρίς την παρουσία άλλου, μόνο της μητέρας και ότι δεν μπορούσαμε να δώσουμε κάποια άλλη εξήγηση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εισαγγελέως ο παιδίατρος ανέφερε πως η κατηγορούμενη είχε αγωνία σχετικά με την αιτία που προκαλούσε τα επεισόδια. «Είχε αγωνία. Ρωτούσε γιατί δεν βρίσκουμε τι συμβαίνει» είπε και στη συνέχεια ανέφερε πως δεν παρατήρησε κάποιο μοτίβο στα επίμαχα επεισόδια.

Παρόμοια Άρθρα

Τακίμιασε ο Βελόπουλος με τον Μητσοτάκη και στο συρτάρι οι υποκλοπές!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Οι γαμπροί της ευτυχίας τη Δευτέρα στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου

Χρήστος Βεργαναλάκης

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Ο Οθων Παπαδόπουλος εκθέτει τον Αλ. Κούγια και αναμένεται έκρηξη!

Χρήστος Βεργαναλάκης